Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

26
Apr
Orto Fest 2019: Captain Morgan’s Revenge
21:30
5€


Vstopnina 5 €

Captain Morgans Revenge se je začel kot rokerska trojica iz Novega mesta, ki jih glasba povezuje že od samega začetka. Kot sočlani ali pa le del nepogrešljive ekipe so se skupaj povezovali v skupinah kot so Necrotik, Kormorana, HBWC, Condemnatio Christi, Sarcom, Linear,… Po letih jemanja glasbe z veliko žlico resnosti pa so se odločili, da je čas za odklop. Vikendaška »piknik varianta« snemanja naključno nametanih akordov in nekaj mimogrede padlih udarcev se je zaključila pozno v noč s končano pesmijo in nasmehom na obrazu. Trije mušketirje in ustanovitni člani Rok Žurga (Jim Morgan) na vokalu, Aljoša Hrastar na kitari in Špelko Maksim kot ritem mašina, so dokazali da Rock’n’Roll še ni mrtev.

Po pol leta iskanja basista je v skupino vstopil Nejc Godec, znan tudi kot član skupine Ice On Fire in tako je skupina v začetku Decembra 2015 s prvim nastopom naznanila svoj vstop na glasbeno sceno.

V Kratkem času delovanja se skupina lahko pohvali s kar nekaj kvalitetnimi nastopi, med drugim tudi na odru Škisove Tržnice, Gore Rocka, Majskih Iger, Festivala Lent, Demofest-a in še bi lahko naštevali.

Stilsko jih lahko poizkusimo opredeliti kot hard blues, rokersko zasedbo. Ker pa volk nikoli popolnoma ne zamenja svojega kožuha tudi Captain Morgan’s Revenge ne morejo, da ne bi v svojo glasbo vklopili tudi težko kovinarske mešanice southern metala in stoner rocka.

Začetek marca 2017 so zaznamovali z Izidom singla “Same Fools”, ki govori o tem kako je vedno potrebno gojiti otroka v sebi, kljub vsem težavam modernega sveta. V tem istem mesecu pa je prišlo tudi do preobrata… Skupina se je s težkim srcem poslovila od Aljoše, vendar z odprtimi rokami medse sprejela novo “blues” kri Žigata Vovkota, ki se je dokazal že na svojem prvem koncertu na predizboru Šourock, ter tako doprinesel k uvrstitvi v finale.

Leto 2018 pa je za skupino prelomno. Februarja so izdali svojo prvo mirnejšo skladbo »Say Sou’ll Be Mine«, ki je bila tudi napoved njihovega prvega albuma »Queen Of The Niht«, ki so ga potem 18. maja predstavili pred napolnjeno dvorano ljubljanskega Orto Bar-a. Pod odrom smo lahko videli veliko poznanih obrazov, od urednikov, glasbenikov in radijcev, na odru pa se jim je kot gost pridružil Matevž »Hamo« Šalehar. Pri samem albumu je potrebno izpostaviti način snemanja. 90% vsega je bilo posnetega v živo v enem popoldnevu, saj so tako Morgani kot producent Robert Oven želeli zajeti energijo in iskrice, ki letijo, ko skupina suvereno, skupaj vstopi v prostor ali na oder.

Ni še konec pravijo fantje! Komaj nekaj mesecev po izidu albuma skupina že pripravlja skladbe za nov album na katerem pa bo kitaro vihtel Janez Janežič.