Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

8
Dec
Onyx
21:00
25€, predprodaja 22€


8. 12. bo Gala hala na Metelkovi v Ljubljani začutila potres, ko bo oder zasedel kultni newyorški rap kolektiv ONYX.

ONYX (ZDA)

HMAN(Kanada)
LUCA MELE (Kanada)

WAKEDAFUCUP!!!

Čeprav ste jih mnogi spoznali šele s hitom Slam, ki so ga v devetdesetih promovirali s someščani Biohazard (poleg omenjene pesmi je podoben ”fame” doživel komad Judgement Night), so Onyx takrat na sceni bili že nekaj let. Jezno, gostobesedno, inteligentno in provokativno je kolektiv, ki ga je na začetku sestavljala ekipa Sticky Fingaz, Fredro Starr, Sonny Seeza ter Big DS (ki je leta 2003 preminil zaradi raka), opozarjal na življenje v svetu, ki nudi samo vsakdanji boj za preživetje najmočnejših.

Njihovi albumi, recimo kultni Bacdafucup ali pa All We Got Iz US, so postali stalnica playlist poslušalcev, ki so od rapa, hip-hopa in še marsičesa zahtevali kvaliteto in tisto, kar bi označili z nekaj več. Tako so se Onyx vedno brez težav omenjali ob legendarnih imenih (omenjali in/ali sodelovali z njimi, če smo že pri tem), kot so Ice T, N. W. A., Wu-Tang Clan, Public Enemy ipd., njihova pristna energija pa je vsak njihov koncert spremenila v klubski ali dvoranski dogodek brez primere.

Vstopnina: 22 € v predprodaji, 25 € na dan koncerta
Predprodaja vstopnic: prek On Parole web-shopa, trgovina Madness, Gala hala na prireditvah, na vseh koncertih Dirty Skunks

FB event