Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

3
Apr
Noctiferia
21:00
10€


Po točno dveh letih se Noctiferia vrača na kraj zločina. Po takrat razprodanem koncertu na Orto festu 2013, bo sekstet tokrat predstavil ljubljančanom ploščo PAX v intimnem, klubskem ambientu!

Da je pred izidom peti studijski album domačih metalskih prvakov, smo zvedeli že ob koncu lanskega poletja, ko nas je NOCTIFERIA zadela s singlom GAGA PEOPLE (https://www.youtube.com/watch?v=R–nLOyLy9w). Tri ponujene skladbe so potrdile pričakovani korak naprej v ustvarjalnem izrazu Noctifere, ki z vsako izdajo odpira in gradi nove dimenzije v polju domačega metala ter utrjuje svoje mesto na evropskih metalskih tleh.

Za okus novega materiala z albuma PAX, tudi nov videospot Noctiferie THE FALSIFIER (https://www.youtube.com/watch?v=CSJ-dpHvLk8).

PAX (mir) je konceptualen in kakovosten korak naprej od razvpite predhodnice DEATH CULTURE. Prepoznavno udarnost in masiven zvok so nadgradili kompleksni aranžmaji – PAX nosi industrial simfonijo, ki žanje odlične glasbene kritike tako na domačih kot tujih tleh; >S tem ko so tempo muzike malce upočasnili, je poudarek na industrialni ritmiki še očitnejši, kjer je bil prej prostor za hitrost, je sedaj mesto za detajle v obliki izdatnih zvokov in zvočil. Glasba je dobila dodatno veličino, glomaznost, komadi pa sijejo kot nekakšne simfonične kompozicije s konkretno ostrimi robovi. Zadeva je v vseh pogledih izpiljena do popolnosti in prek. Težko bi mi šla z jezika trditev, da Noctiferia odpira nove dimenzije v metal muziki zgolj na domačem terenu. Vsekakor; vendar se da to, kar ponuja album Pax, postaviti ne samo ob bok, ampak tudi pred evropsko metal sceno. Tako v produkcijskem kot aranžerskem pogledu.< (iz recenzije PAX-a Gašperja Prusa v reviji ODZVEN – http://www.sigic.si/odzven/v-tornadu-simfonicnega-miru)

Album je bil posnet v studiu NEGLIGENCE, za mastering sta poskrbela JOHAN ÖRNBORG ter JENS BOGREN (delala z bendi kot so Opeth, Soilwork, Devin Townsend Project, At the Gates, Kreator…).

www.noctiferia.net
Cena vstopnice 10 eur.