Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

29
Jun
Njoki Summer festival 2012
15:00


Konec junija, 29. in 30. junija, bo Ajdovščina gostila prav poseben festival. Mnogi Primorci ga verjetno že poznajo, tokrat pa se bo Njoki Summer festival odvil v posebni limitirani izdaji z velikim S namenom.

Dvodnevna glasbena poslastica ima en ključen cilj; zbrati sredstva za poganjanje kolesja S akademYe, socialnega projekta, ki so ga zasnovali mladi posamezniki in ga v okviru S projecta konec maja tudi uspešno pričeli.

Njoki Summer Festival 2012

O Njoki Summer Festivalu

V namen združevanja glasbe in kulinarike so se odločili obuditi že znan koncept dogodka, ki se je na zadnje odvil leta 2010. Tokrat bo dogodek povezan z S akademYo, ki je namenjena pomoči mladim talentom. Dvodnevni glasbeni dogodek bo gostil znane slovenske in nadebudne lokalne glasbenike. Prvi dan bo (vsaj kar se nastopajočih na odru tiče) moški in obarvan v rockovske barve, zbrano množico pa bo zabavala kultna slovenska rock skupina Dan D pred njimi pa bosta zbrano množico ogrevali skupini Selfmade in ElaBanda. Drugi dan festivala pa bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji elektronskih ritmov in ženskih izvajalk, ko bodo uživali ob zvokih slovenskih Deejayk in nastopajočih. Posebna gostja bo tudi Sanja Grohar, ki je uspešno zakorakala v elektronske vode. Poleg nje pa bodo za zabavno vzdušje skrebele tudi Manatea, Lady M in Kathy Cat. Vstopnice za prvi festivalski dan bodo kmalu v prodaji, na voljo bodo v restavraciji Dama in pri predstavniku v Ljubljani; drugi festivalski dan pa bodo obiskovalci lahko darovali poljuben znesek po načelu plačaj, kolikor hočeš in tako pomagali s plemenitim namenom. Vsa sredstva od prodaje vstopnic gredo namreč za vodenje in organizacijo S akademYe.

Dan D Njoki festival

Njoki bodo, kot je razvidno iz naslova dogodka, seveda glavni povezovalci festivala. Na voljo bodo v nenavadnih in raznolikih omakah ter polivkah, skuhani in postreženi pa bodo izpod spretnih rok varovancev S akademYe, ki se bodo učili pod taktirko kuharskih mojstrov iz Fundacije Fifteen Jamieja Oliverja, ki bodo samo za to priložnost pripotovali iz Londona. Poleg glasbene poslastice bo vsem obiskovalcem na voljo torej tudi kulinarična, skupaj pa bosta tvorili izjemno izkušnjo, ki je ne gre zamuditi.

Vabljeni seveda vsi, ki se želite zabavati, poskusiti njoke izpod kuhalnic Jamiejevih sodelavcev in hkrati narediti nekaj dobrega za družbo. Se vidimo!

O S projectu

S project je valilnica znanja in idej, je ustvarjanje edinstvenega in koristnega znanja pod taktirko mladih izstopajočih posameznikov. Pod okriljem S projecta se kalijo ideje in ustvarjajo priložnosti za mlade, ki so v življenju prestali že marsikatero grenko preizkušnjo. Zabava, etika in šele nato ekonomija so vodila S projecta, ki ga razlikujejo od klasičnega kapitalistično usmerjenega gospodarstva. S project želi dati socialnemu podjetništvu pomembnost, ki so jo zasluži in tako poudariti, da imamo vsi možnost za lepšo prihodnost, a le, če tudi samo kaj storimo za to.

SanjaG njoki festival

O S akademYi

S akademYa je jedro S projecta, v okviru katerega je najprej dobilo priložnost za lepšo prihodnost sedem ambicioznih, nadebudnih in sposobnih mladih talentov, ki so se znašli v težki življenjski situaciji. Učijo se podjetništva, osebnostne rasti, vihtenja nožev in loncev ter se pripravljajo na lepšo, svetlejšo prihodnost. Cilj je iz mladih iz socialno ogroženih okolij razviti samostojne in ambiciozne posameznike, ki bodo s svojimi idejami in izkušnjami pomagali razvijati znamko S in projekt v skladu s skupaj zastavljenimi cilji in smernicami. Hkrati pa bodo pomagali pri urjenju naslednjih generacij mladih, ki se bodo kalili v S akademYi.