Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

4
Dec
Nina Bulatovix
22:00
0€


Na decembrskem Domorodnem četrtku se bomo vprašali, kakšne Jate je vzgojila Nina Bulatovix.

Trio je namreč povil nov album. Boben, bas in glas. Prvi je drveč, punkovski pa tudi diskoiden, drugi nadomešča orkester, tretji se sprašuje, pripoveduje in namiguje.

Bend je prvič na plano stopil kot svojevrsten upor, leta 2011 pa je postregel še s samonaslovljenim koncertnim prvencem. Letos se je Nina vrnila na oder, se prvič odpravila v studio oz. za te potrebe okupirala mariborsko dvorano Gustaf in zvočno zajela nove skladbe. Te stopajo v precej bolj kompaktne forme kot prejšnje stvaritve. Celotna slika je precej bolj dinamična – od nojzerskih pa do ambientalnih delov, vse skupaj pa zaokrožita glas in lirika Gregorja Kosija. Nina tako lahko nori in lebdi, obenem pa ne more mimo komentarja: “Kakšne jate smo vzgojili?”.

Na Poslušalnici 69 bomo gostili klaviaturista zasedb Moveknowledgement in Ewok, avtorja glasbe in zvočnih efektov za stop-motion serijo animacij Koyaa, oblikovalca končne zvočne podobe Moveknowledgement, Dubzilla, Ewok, Unknown ter tehno Dj-ja z imenom Shekuza. Miha Šajina bo tokrat pobrisal prah s svoje zbirke vinilov, zato lahko pričakujemo širok izbor plošč, ki se žanrsko gibljejo med plesnim psihedeličnim rockom, sodobno elektroniko ter nekaj starimi klasikami, ki so zaznamovale njegov glasbeni okus (The Emperor Machine, Elektro Guzzi, Suuns, Danton Eeprom, Kraftwerk, D.A.F.). Vse skupaj bo začinil z dobršnjo mero lastne produkcije.

Vstop prost!

FB event