Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

26
Apr
Nils Frahm
20:00
22€ predprodaja, 25€ na dan dogodka


Prvič po treh letih bo berlinski mojster sodobne klavirske glasbe Nils Frahm spet sam stopil na svetovne odre, ena od prvih postojank njegove nove turneje pa bo ravno Šiška! Priznanemu glasbeniku, skladatelju in producentu ter pobudniku mednarodnega klavirskega praznika Piano Day smo pri nas nazadnje prisluhnili v okviru tria nonkeen aprila 2016, točno dve leti pozneje pa se bo v naši Katedrali spet predstavil v solo izvedbi, obdan le s svojimi glasbili in čudovitimi melodijami.

Nils Frahm, varovanec priznane založbe Erased Tapes, velja za eno glavnih imen sodobne klavirske glasbe. S svojim spajanjem stoletja starega inštrumenta in modernih elektronskih smernic prevzame tako ljubitelje klasične glasbe kot privržence klubskih noči – slednje je razplesal tudi v okviru navdušujočega Boiler Room nastopa na odprtju festivala Dimensions v starodavni puljski Areni leta 2014. Samo njegova solo diskografija šteje več kot deset kritiško hvaljenih izdaj, tekom svoje kariere pa je med drugim sodeloval tudi z glasbeniki, kot so Woodkid, Òlafur Arnalds, DJ Koze, Anne Müller in Machinefabriek.

Leta 2015 je Frahm ustanovil mednarodni praznik klavirske glasbe Piano Day, ki ga zdaj že tradicionalno obeležujemo tudi v Kinu Šiška – leta 2017 sta na njem recimo nastopila Greg Haines in Bowrain, komaj mesec pozneje pa je Šiška v sodelovanju z društvom Kataman gostila še enega Frahmovega sodelavca, Hauschko.

Po ustvarjalnem premoru leta 2017 se Frahm z letom 2018 odpravlja na obsežno svetovno turnejo, poimenovano All Melody, na njegovem zemljevidu pa je tudi Kino Šiška. Vnovičnega obiska umetnika, čigar delo je Pitchfork opisal kot “hipnotično in prekrasno”, se veselimo že zdaj!