Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

22
Jan
Nikki Louder + Spock Studios
21:00
6€, 10 € s »Trout« CD/LP


Moonlee Records predstavlja:

NIKKI LOUDER
Promocija nove plošče “Trout”

SPOCK STUDIOS

+ DJ dvoboj: Ritchpe (Moonlee) vs Sarabizara (RŠ)

KLUB GROMKA / AKC METELKOVA, LJUBLJANA

petek, 22.1.2016
vrata: 21.00, koncert: 21.30  (začnemo točno!)
vstopnina: 6 €    (10 € s »Trout« CD/LP)
https://www.facebook.com/events/971842756195583/
http://www.klubgromka.org/
http://www.moonleerecords.com

Noiserock trojec Nikki Louder je konec decembra izdal svoj četrti dolgometražni album »Trout« (Moonlee Records, ZARŠ), ki ga bodo predstavili na promocijskem koncertu v petek, 22. januarja 2016 v Klubu Gromka. Živalsko bobnanje, hrumeči melodični basi, cvileče kitare in predirljivi kriki so osnovni koščki sestavljanke poimenovane Nikki Louder, ki tudi na najnovejšem ploščku nadaljuje s popotovanjem in raziskovanjem razgibanih, kotalečih se hrupnih pokrajin. Vrhunska noise-rock izkušnja.

Kot predvozači bodo nastopili kamniški Spock Studios, katerih izrazna poetika se giblje med ambientalnimi zvočnimi prostori, repetitivno plesno elektroniko in subtilno nakazano rockersko surovostjo, ki je dodatno obogatena z dodano vizualnostjo kot neločljivim delom končne podobe skupine.

Po koncerti sledi DJ dvoboj založb, ki sta sodelovali pri izdaji nove plošče Nikki Louderjev. Čast založbe Radia Študent bo oskrunila Sarabizara, v imenu Mr. Moonleeja pa bo plošče sukal Ritchpe. Na koncu pa je najpomembneje, da se bomo skupaj spotikali do jutra med plesnimi indie rock in post-punk hitiči, pazljivo dozirano elektroniko ter post-hardcore megauspešnicami. Trout!

 

 

*************************************************************************

NIKKI LOUDER

Nikki Louder je kaotični noise rock trio iz okolice Kamnika, ki ima za sabo preko 150 koncertov širom bivše Jugoslavije, kot tudi več turnej po srednji Evropi in Veliki Britaniji. Nikki Louder si po svojih štirih dolgometražnih ploščah za svoje intenzivno, kaotično in hrupno muziciranje upravičeno zaslužijo naziv prvaki slovenskega hrupnega rocka.

Skupino oblikuje udarnost in brezkompromisnost – poslušalca rešetajo s hitrimi in surovimi rafali energije, ki surfa na razbijaškem bobnanju in kitarskem hrupu, ter ki v melodičnih preobratih le za trenutek zastane, zgolj kot kratek predah pred ponovnim skokom v novo zvočnike parajočo nevihto. Raztrgani vokali, ki se nenehno sprehajajo po tanki meji artikilacije in kričanja, še dodatno začinijo in čudovito povežejo celotno sliko. Nikki Louder ponujajo kaotično hardcore/math-core/noise izkušnjo, ki pa kljub združevanju številnih raznovrstnih vplivov zveni kompaktno in zaokroženo. In to je odlika velikih bendov. Impresivno.

http://nikkilouder.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Nikki-Louder-61342577710/

 

SPOCK STUDIOS

Spock Studios je bil zasnovan kot projekt enega samega ustvarjalnega uma, vendar se je kasneje razširil v dvojec, ki na podlagi številnih referenc iz medijskega, filmskega in glasbenega sveta ustvarja elektronsko generirano glasbo, obogateno z živimi analognimi instrumenti. Z zadnjo preobrazbo, dodatkom živih bobnov ter dodano vizualnostjo kot neločljivim delom končne podobe skupine pa gre za avdiovizualni četverec.

Izrazna poetika kolektiva Spock Studios se giblje med ambientalnimi zvočnimi prostori, repetitivno plesno elektroniko in subtilno nakazano rockersko surovostjo. Njihova ikonografska osnova izhaja iz utopije in distopije znanstveno-fantastičnih filmov in se nadalje razvija v širše pogojeno estetiko na tehnologiji temelječe sodobne družbe, kar izražajo tudi skozi formalno premišljene video spote.

https://www.facebook.com/Spock-Studios-173134859402137/
https://zars.bandcamp.com/album/a-degree-below-your-means