Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

17
May
Next level festival
13:30
15€


Maturantski paradi se bo letos prvič pridružil tudi Next Level Festival

NEXT LEVEL FESTIVAL prvič v Sloveniji

Letos prvič parada samo v Ljubljani

V Ljubljani se bodo zbrali maturanti iz vseh regij Slovenije.

Največjo četvorko na svetu bo letos pospremil še prvi Next Level Festival

Najljubši praznik mladostnikov bo letos dopolnil še open air festival

Prihaja največji, spektakularni praznik plesa po Sloveniji in Evropi

Največjo četvorko na svetu bo letos pospremil še prvi Next Level Festival. V petek,17. maja bomo tako priča še OPEN AIR Festivalu, ki bo na najljubši praznik mladostnikov popestril z največjimi imeni glasbene scene.

Po končanem rednem delu že 19. Maturantske parade bodo na Gospodarskem razstavišču odmevale vsem dobro poznane uspešnice ene vodilnih domačih rockovskih zasedb Big Foot Mama. Od legendarnih “Črn tulipan”, “Nisem več s tabo” pa do “Led s severa” se bo temperatura višala s “Plesati na soncu,” “Cela ulica nori”, “Danes je moj dan” in številnimi drugimi skupine Kingston, ki bo z udeleženci pihnila 25. svečko na njihovi poti glasbenega ustvarjanja. Večtisočglavo množico bo zabavala tudi Senidah - Senida Hajdarpašić, ki jo poznamo kot pevko skupine Muff. Pevka je zaslovela s pesmijo Slađana in z več kot 35 milijonov ogledi na Youtube na domači glasbeni sceni pokosila svojo konkurenco. Nastopili bodo tudi KiNG FOO, ki jih je med zvezde izstrelila pesem Začaraj me, bronasta na Festivalu Slovenske popevke. Lumberjack bodo predstavili Brez nadzora brez morale – njihov prvi album, Atlas Erotika pa vas bodo z novim singlom popeljali v „Frankfurt Panama“. Manjkali ne bodo niti spektakularni DJ-i, med najbolj vročimi ta trenutek pa Mike Vale, eden mednarodno najbolj aktivnih house didžejev, ki redno vrti po Evropi, Ameriki in Aziji. Na globalno sceno se je prebil v sodelovanju z Umekom, pod svoje okrilje pa ga vzel tudi Roger Sanchez. Njegov potencial je že večkrat izpostavil tudi Beatport, redno pa ga vrti tudi BBC Radio 1.

Plesno glasbena prireditev sicer vsako leto, ne glede na vreme, na zadnji šolski dan združi maturante iz Slovenije in tujine pod skupnim imenovalcem glasbe, plesa, sprostitve, zabave in predvsem druženja. Organizatorji na Festivalu pričakujejo več kot 25.000 obiskovalcev. Tudi zaradi tega, ker se bodo letos na Gospodarskem razstavišču zbrali mladi iz vseh regij Slovenije – parada bo namreč prvič potekala samo v prestolnici Slovenije. Organizatorji so tako poskrbeli tudi vse, tako študente kot tudi starejše, ki se bodo pripeljali iz drugih mest in jim ponudili polovično ceno povratne vozovnice.

Prireditev, ki je že zapisana v Guinnessovi knjigi, bo tudi letos v znamenju podiranja novega rekorda, tokrat samo v Ljubljani. Plesalci bodo zopet poskušali priti do častnega naziva največje četvorke na eni lokaciji in najbolj množičnega sočasnega plesa.

“Vsakoletni vpis v Guinnessovo knjigo rekordov dokazuje, da je Maturantska parada odmeven dogodek, ki udeležencem, tako maturantom kot starejšim, pomeni veselo obliko zabave in plesa, ki samo v prestolnici vsako leto združi več tisoč mladih. To je dejstvo, na katerega smo v plesni šoli Urška zelo ponosni, sam vpis v Guinnessovo knjigo rekordov pa je lepa promocija.” Mateja Hočevar Prokofjev, plesna pedagoginja

Kot vsako leto, bodo Festival tudi letos podprli Predsednik republike Slovenije, župani slovenskih mest, lokalne turistične organizacije in številni partnerji prireditve, med njimi Telekom Slovenije, ki je partner prireditve že od njene prve izvedbe.

Fb Event: https://www.facebook.com/events/276492923066192/

Ljubljana v lovu na dva nova rekorda

Podiranje Guinnessovega rekorda v plesanju četvorke letos samo v Ljubljani

Največjo četvorko na svetu bo letos pospremil še prvi Next Level Festival

Bo padel tudi rekord v največji udeležbi Maturantske parade?

Slovenski maturanti bodo tudi letos na zadnji šolski dan poskušali ujeti „velike sanje“ in priti do častnega naziva največje četvorke na eni lokaciji in najbolj množičnega sočasnega plesa. Prireditev, ki je sicer že zapisana v Guinnessovi knjigi, bo letos potekala samo v Ljubljani, zaradi česar organizatorji pričakujejo tudi rekordno udeležbo, več kot 25.000 obiskovalcev.

Prvi vpis v Guinnessovo knjigo rekordov sega že v leto 2001, ko so se mladi prvič združili na Maturantski paradi. Do danes je ta v sinhroni ples povezala že več kot pol milijona maturantk in maturantov ter njihovih soplesalcev. Tradicionalni ples je kmalu postal mednaroden, saj se je razširil tudi v tujino. Lani so tako maturantje istočasno zaplesali v kar 75 mestih. Maturantska parada se je v Guinessovo knjigo rekordov sicer zapisala že devetkrat. Letos bomo poskusili znova, zato se bo Maturantska parada po 18. ponovitvah prvič odvila le v Ljubljani.

Letošnja Maturantska parada pa bo postregla tudi z izjemno novostjo. Tradicionalnem plesu na slovenski cesti se bo prvič pridružil Next Level Festival. Gre za open air festival, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču takoj po končanem rednem delu Maturantske parade. Tam bodo obiskovalce zabavali vrhunski glasbeniki, kot so Big Foot Mama, Senidah, Kingston, Atlas Erotika, KiNG FOO, Lumberjack, DJ Mike Vale in drugi.

Guinnessova knjiga rekordov izhaja že od leta 1955 in je bila izdana v več kot 20 jezikih. Doslej je bila prodana v več kot 141 milijonih izvodov v več kot sto državah in na slovenskem trgu velja za eno od najbolj prodajanih knjig. Sicer obstaja tudi rekordom posvečena televizija Guinness World Records, ki jo spremlja 750 milijonov gledalcev letno, njihov kanal na Youtubeu pa ima 2,7 milijona naročnikov in več kot 264 milijonov ogledov na leto.

„Vsakoletni vpis v Guinnessovo knjigo rekordov dokazuje, da je Maturantska parada odmeven dogodek, ki udeležencem, tako maturantom kot starejšim, pomeni veselo obliko zabave in plesa, ki samo v prestolnici vsako leto združi več tisoč mladih. To je dejstvo, na katerega smo v plesni šoli Urška zelo ponosni, sam vpis v Guinnessovo knjigo rekordov pa je lepa promocija.Mateja Hočevar Prokofjev, plesna pedagoginja

Prireditev bo, tako kot vsako leto, potekala pod skupnim imenovalcem glasbe, plesa, sprostitve, zabave in predvsem druženja. Ples in glasba bosta pokrila ljubljanske ulice v vsakem vremenu, udeleženci iz vse Slovenije pa se bodo lahko v prestolnico pripeljali z vlakom Slovenskih železnic s povratno vozovnico po polovični ceni.