Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

21
Mar
Nervana
21:00
12€ prvih sto vstopnic, 15€ redna predprodaja, 18€ na dan dogodka


V soboto, 21. marca 2015 ob 21.00 bo v klubu Cirkus edinstvena priložnost, da podožitive skupino Nirvana, saj prihaja skupina, ki najbolje obvlada glasbo te legendarne skupine, ki sliši na ime Nervana!

Skupina je na evropski turneji – kar je zanjo redkost – ravno v času, ko se po 20. letih spominjamo izida plošče “Nevermind” in pa 17 let od smrti legendarnega pevca Kurta Cobaina in tudi toliko od njihovega nastopa v Sloveniji. V živo boste lahko slišali najboljšo možno izvedbo skladb kot so Breed, Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, Heart Shaped Box, Lithium, In Bloom in številne druge! Ravno v imenu 20. obletnice izdaje plošče “Nevermind” bo skupina Nervana zaigrala vse skladbe s te plošče!

Nervana zastopajo skupino Nirvana tako z neverjetno podobnostjo in nastopom, kot tudi z vrhunsko izvedbo njihovih skladb. Zanje so dejali mediji po svetu: “Izjemno, prava stvar!” (WBZ Radio Boston); “Nenavadno je, kako zelo zvenijo kot Nirvana!” (WBAB radio NY); “Ne samo, da zvenijo kot Nirvana, ampak se enako tudi obnašajo.” (Manchester Rockss Enzine). Če niste uspeli slišati zasedbe Nirvana v živo ali pa bi radi podoživeli njihov nastop v Ljubljani, ste vabljeni na najboljšo svetovno “tribute” zasedbo te skupine, ki ekskluzivno prihaja iz Bostona (ZDA) na oder kluba Cirkus 21. 3. 2015! To je namreč najboljša možnost, da slišite legendarne skladbe Nirvane – v živo v najboljši izvedbi!

Nervano opisujejo kot najbolj avtentično reprodukcijo originalnega tria Nirvana, ki je kdajkoli stopila na oder. Z odličnimi ocenami po vsej Evropi in ZDA, tako s strani fanov kot tudi kritike, je trio znova osvojil svet z grunge mrzlico. 17 let po žalostni smrti rock legende in ikone Kurta Cobaina se je zdelo, da je v glasbeni industriji še vedno praznina. Mnoge tribute skupine so prav tako hitro nastajale kot tudi izginjale, vendar pa je bilo na obzorju nekaj posebnega …

Bobnar Steve Kilroy, po rodu iz Bostona, je srečal basista Davea Evea v Londonu, ko je snemal album s skupino Gods Little Joke za Revolver Records UK. Po izdaji albuma (A Moment of Clarity), je bil Dave s skupino na turneji po ZDA in Veliki Britaniji. Med turnejo so bili predskupina The Australian Nirvana. Kmalu zatem je Steve dobil priložnost, da je z njimi igral in nastopal, nato se jim je pridružil še Dave.

Oba sta ostala člana The Australian Nirvana večji del naslednjih pet let in stalno nastopala v sedmih evropskih državah, preden sta šla na svoje, da bi našla novega pevca. Bila je težka odločitev, vendar sta hotela nastop dvigniti na novo raven in bila odločena, da bosta to delala kot je treba ali pa sploh ne bosta. Ker sta bila večji del svoje kariere v večnacionalnih skupinah, sta imela ta privilegij, da sta v tem okolju iskala tudi najboljšega pevca, ne glede na to, od kod je prihajal. Vedela sta tudi, da bo moral biti mlad. “Pri Nirvani gre za mladost in jezo. Fanom sva hotela dati tisto, kar resnično želijo videti in slišati, ko pridejo na tribute Nirvani”.

Jon je izpopolnjeval svojo tehniko petja in na Irskem brez uspeha iskal ustrezno ritem sekcijo, ko je z njim v stik stopil Steve. “Ko sem videl Jonove solo izvedbe skladb Nirvane na you tubeu, sva nehala iskati”.Sicer sta se že srečala nekaj let pred tem na nastopu Australian Nirvane v Waterfordu, tako da se je med njima takoj vzpostavila povezava.

Nervana je naredila svoje prve korake. Po kratkih dveh tednih je Jon prišel v ZDA na vajo, snemanje in turnejo. Že po prvih vajah je bilo očitno, da bo še boljše, kot sta pričakovala in ko so stopili na oder, je bilo, kot da igrajo že leta, ne šele nekaj dni.

Od prvega nastopa novembra 2009 so postajali vse močnejši. Leta 2010 so bili izjemno sprejeti na nastopih po vsej Evropi. Trdo delo tistega leta je doseglo vrhunec na nastopu na festivalu v Liverpoolu pred 50.000-glavo množico.