Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
Mar
NENO BELAN & FIUMENS
21:00
17€


Neno Belan, eden od najbolj popularnih in najbolj predvajanih hrvaških kantavtorjev, končno prihaja tudi v Slovenijo!

V ljubljanski Cvetličarni se v četrtek, 20. marca, obeta večer evergreenov – od Belanovih največjih uspešnic (nekaterih še iz časa zasedbe Đavoli) do mediteranskih napevov in šansonov.
Preko uspešnic, ki ih je izvajal skupaj z Đavoli, ki so bili takrat na glasbeni sceni edinstveni, saj so se neposredno naslanjali na korenine rock’n'rolla in ga mešali z italijansko kancono, uspešne samostojne kariere, do sodelovanja s Fiumensi, s katerimi je na sceni že polnih 15 let, je Neno Belan vedno našel pot do starih in novih oboževalcev. Ravnotežje med popom in rockom, ki je zagotovo temelj Belanovega avtorskega dela, je ustvarilo skladbe, ki so sčasoma postale evergreeni in so bile del odraščanja številnih generacij. Na koncertih Nena Belana & Fiumensov lahko srečate najbolj raznoliko publiko: od srednješolcev, ki skupaj pojejo ‘Rijeka snova’, zaljubljencev, ki se zibajo ob baladi ‘Vino noći’, do Belanovih vrstnikov, ki ga verjetno spremljajo vse od prvega albuma ‘Ljubav i moda’. Eden od najbolj predvajanih hrvaških avtorjev in že leta zaščitni znak kvalitetnega mediteranskega pop zvoka, Neno Belan, danes ob spremljavi svojih sijajnih Fiumensov, končno uživa status zvezde, ki si ga nedvomno zasluži.
Novi albumi v bogati diskografiji Nena Belana na najboljši možni način dopolnjujejo dosedanjo izjemno bogato pesmarico tega splitskega avtorja. Glasbenika, pod čigar roko je nastal niz biserov, brezčasnih hitov kot so ‘Vina noči’, ‘Sunny Day’, ‘Bambina’,'Malom cestom preko zagore’, ‘Dugo toplo ljeto’, ‘Dani ljubavi’, ‘Pričaj mi o ljubavi’, ‘Ostani uz mene’, ‘Dok tebe ljubim’, ‘Stojin na kantunu’, ‘Ponoćna zvona’ in mnogi drugi, lahko brez zadržkov, po njegovi kreativnosti, uvrstimo ob bok Gibonniju in Zdenku Runjiću, avtorjem, ki so, vsak na svoj način, s skladbami opisovali detajle lastnih življenj, hkrati pa se poskušali oddolžiti rodni Dalmaciji.
Belanu že več let uspevajo navidezno enostavne in nalezljive melodije, ki pa so v svoji biti kompleksne in pevsko zahtevne. Po drugi strani pa je Belan v času splošne evforije s klapskim načinom petja našel najbolj optimalen način kako klapo vklopiti v njegove urbane zgodbe. Majstori pivači tako v njegovih skladbah ne nosijo glavnega bremena ampak so njihovi vokali dodani za ustvarjanje atmosfere in dopolnjevanje Belanovega sugestivnega vokala.
Neno Belan v Ljubljano prihaja s svojimi Fiumensi. Predstavil bo bogat opus velikih uspešnic, kot so ‘Divojka sa juga’, ‘Rijeka snova’, ‘Ulicama grada (Pjesma sreće)’, ‘Galeb’, ‘Stojim na kantunu’, ‘Dotakni me usnama’, ‘Vino noći’, ‘Ostani uz mene’, ‘Dugo toplo ljeto’, ‘Pričaj mi o ljubavi’, ‘Bambina’, ‘Divojka sa juga’, ‘Kiša’, Oceani ljubavi’, ‘Zar više nema nas’, ‘Srce od leda’, ‘Sunčan dan’, ‘Ivona in mnoge druge. Neno Belan že leta velja za enega od najboljših hrvaških kantavtorjev – vsaka njegova skladba kmalu postane hit, svojo izvrstnost pa neprestano potrjuje tudi z novimi osvojenimi glasbenimi nagradami in visokimi uvrstitvami na glasbenih festivalih.
Neno Belan na Hrvaškem ruši vse rekorde: od izjemneg predvajanja njegovih aktualnih hitov do razprodanih koncertov. In iz Hrvaške prihaja novica, da je Neno Belan razprodal svoj Unplugged Valentinov koncert v sloviti dvorani KD Vatroslav Lisinski. Dvorana Lisinski v Zagrebu slovi kot dvorana, v kateri nastopajo le največje zvezde. In s tem uspehom je Neno Belan potrdil, da je prav to – velika zvezda in še večji glasbenik.
Ne zamudite glasbenega večera z Nenom Belanom v ljubljanski Cvetličarni!