Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

23
Dec
Najlepše dalmatinske pesmi v Ljubljani
20:00
32-35€


V vaše mesto prihajata dve najprepoznavnejši vrhunski dalmatinski klapi – KLAPA MASLINA in KLAPA CAMBI. Gosta na koncertu bosta VINKO COCE in TEDI SPALATO.

Občinstvu bo na ta način predstavljeno posebno doživetje vrhunsko podkovanih pevcev. Odlične vokalne interpretacije najboljših glasbenikov bodo zagotovile nepozaben koncert NAJLEPŠIH DALMATINSKIH PESMI, kjer nam bodo nastopajoči pričarali pravo emocionalno dalmatinsko vzdušje.

Vsi nastopajoči imajo bogato glasbeno kariero ter veliko število preteklih razprodanih koncertov. Tokrat bodo nastopili skupaj na nepozabnem GALA KONCERTU. Vsi zaljubljeni v Dalmacijo ter željni vrhunske dalmatinske glasbe boste lahko uživali na edinstvenem in nepozabnem GALA VEČERU dalmatinske glasbe.

Klapa MASLINA je ena najbolj popularnih dalmatinskih klap. Slednja se s svojo prepoznavnostjo uvršča v sam vrh dalmatinske glasbe. Prihaja iz Šibenika in že kar 25 let osvaja različne odre. S svojimi uspešnicami kot so “Maslina je neobrana”, “Šibenska balada”, “Ostala si ista” in zagotovo največjo “Da te mogu pismom zvati”, je postala pravi ambasador Šibenika in kasneje tudi Dalmacije, kar dokazuje tudi z eno izmed najuspešnejših turnej vseh časov “Ne damo te pismo naša”, saj je s pomočjo še nekaterih drugih dalmatinskih klap razprodala športne dvorane kot so zagrebška Cibona, splitski stadion Poljud, zagrebško Dvorano V.Lisinski, ljubljansko Halo Tivoli in mnoge druge.

Klapa CAMBI iz Splita  je ena izmed največkrat nagrajenih in popularnih dalmatinskih klap, ki je začela delovati leta 1986 in nekajkrat osvojila prvo nagrado na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu in na Večerih Dalmatinskih pesmi v Kaštelu. Njihova mladostna energija in razigranost najbolj prihajata do izraza, ko na svojstven način interpretirajo največje uspešnice legendarnih dalmatinskih pevcev, kot sta Oliver Dragojević in Gibonni. Po več izdanih albumih, razprodanih koncertih doma in v tujini, je njihov velik ponos zmaga na Festivalu zabavne glasbe Split 2011, po mnenju strokovne žirije s pesmijo »Ultima partenca«. Hkrati so njihove lastne skladbe letošnje poletje zapolnile valove hrvaških radijskih postaj.

VINKO COCE je svojo glasbeno pot začel kot prvi tenor legendarne Klape Trogir. Na svoji samostojni poti je klasične dalmatinske melodije združil s svojim izjemnim glasom in edinstvenim občutkom za interpretacijo. Njegova največja uspešnica Ribari je postala skoraj ponarodela saj jo dandanes v svoj repertoar uvrščajo vsi izvajalci, ki pojejo o Dalmaciji. Vinko Coce je član hrvaške glasbene unije, ki je prejel že številne glasbene nagrade, največje priznanje pa prihaja z akceptiranjem asistence v zboru Teatra Comunalle iz Firenc, kjer je v operi Boris Godunov pel v krogu samega Luciana Pavarottija.

TEDI SPALATO je splitski kantavtor dalmatinske zabavne glasbe. Je skladatelj, instrumentalist, glasbeni producent in dobitnik kar treh Porinov (priznana hrvaška glasbena nagrada). Velikokrat je tudi bil nagrajen na festivalu šansonov v Šibeniku. Poznan je po dalmatinskih šansonah z intimnimi poetskimi besedili. Kritiki njegovo glasbo opisujejo kot odličen spoj klasične dalmatinske pesmi, šansone, jazza in elementov komercialne glasbe. Tedi Spalato sodeluje z mnogimi odličnimi glasbeniki kot so Gibonni, Oliver Dragojević, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Ljupka Dimitrovska itd.