Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

1
Mar
Najboljše dalmatinske klape
20:00


Ljubitelji klapske pesmi bodo v začetku pomladi priča Gala večeru Najboljših dalmatinskih klap.

Gala večer sledi sklopu razprodanih tradicionalnih koncertov »Klape v Tivoliju 2009«, »Klape v Tivoliju 2010«, »Klape v Stožicah 2011«, »Klape v Stožicah 2012« ter »Mednarodnem klapskem festivalu 2013«. V soboto, 01. marca 2014, se v Hali Tivoli, v Ljubljani obeta GALA VEČER – NAJBOLJŠIH DALMATINSKIH KLAP , ki se jim bosta na odru pridružila tudi legendarna pevca: Krunoslav Kićo Slabinac ter Duško Lokin.

Na Gala večeru v Hali Tivoli bodo nastopile naslednje klape:

-       Tomislav Bralić in Klapa INTRADE iz Zadra

-       Klapa MASLINA iz Šibenika

-       Klapa KUMPANJI iz Korčule

-       Klapa ŠUFIT iz Splita

-       Klapa KAMPANEL iz Primoštena

-       Klapa CAMBI iz Kaštela

-       Klapa FRITULE iz Kopra

Gosta: Krunoslav Kićo Slabinac ter Duško Lokin

Krunoslav Kićo Slabinac

Le kdo ne pozna legendarnega Kićo Slabinca in njegove pesmi »Zbog jedne divne crne žene«. Šarmantni pevec, kitarist in skladatelj ima za sabo že več kot 40-letno kariero. Bil je sestavni del skupine Dinamiti, v solo karieri je prepeval tudi skladbe Toma Jonesa in Elvisa Presleyja ter sodeloval z različnimi avtorji kot  Đorđe Novkovič, Arsen Dedić in drugi. V svoji dolgi karieri je izdal že 15 albumov.

Duško Lokin

V najstniških letih je bil odličen športnik, a se je raje odločil za glasbeno pot – najprej s skupino Kondori (največji hit so dosegli s pesmijo »Draga Marija«), kasneje pa kot samostojen glasbenik. Njegovo glasbeno kariero so zaznamovali hiti kot so »Oči pune suza«, »Netko te tajno voli«, »Anđelina«, »Znam da negdje živi žena«. Lani pa je osnoval projekt Legende, v katerem sodelujejo tudi Krunoslav Kićo Slabinac, Darko Domjan in Željko Kruška.

Klapsko petje je sicer tradicionalna hrvaška vokalna glasba, ki ima svoje korenine na jugu Hrvaške (Dalmacija), pretežno v primorskih in otoških krajih, in je uvrščena na UNESCOv seznam nematerialne svetovne dediščine v Evropi. To čedalje bolj priljubljeno glasbeno zvrst boste lahko v živo poslušali v soboto, 01. marca 2014 ob 20. uri, v Hali Tivoli v Ljubljani.