Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

24
Aug
MotörCity
15:00


Na nov, blues rock festival v Tolmin prihajajo tudi Matt Schofield, Sven Hammond in Dan D.

Predstavljamo vam mogočnega Blueberry Bomberja

24.8. – 27.8.2017, Tolmin (sotočje Soče in Tolminke), Slovenija

Nastopajo: Chris Thomas King, Hans Theessink & Terry Evans, Matt Schofield, Sven Hammond, Henrik Freischlader Band, Dan D, Prismojeni profesorji bluesa, Stray Train, Bluesback, Grand Zeppelin.

Letos se poletnim festivalom na tolminskem sotočju Soče in Tolminke pridružuje nov blues rock festival MotörCity. Festival svoje jedro hrani z blues (in rock) glasbo – žanrom, ki je vdahnil življenje večini današnje (moderne) glasbe. In čas je že bil, da se žanrsko profiliranim festivalom, ki pri nas poleti cvetijo v Tolminu, pridruži tudi blues rock festival. V treh dneh med 24. in 27. avgustom se bo na dveh odrih festivala MotörCity zvrstilo ducat nastopajočih. Že potrjenim nastopajočim (Chris Thomas King, Hans Theessink & Terry Evans, Henrik Freischlader Band, Prismojeni profesorji bluesa, Stray Train, Bluesback in Grand Zeppelin) se pridružujejo še Matt Schofield, eden od najboljših blues kitaristov na svetu, Sven Hammond, Nizozemci s soulom, groovom in Hammond orglami ter Dan D, domači popotniki po prostranstvih rock glasbe.

Festival MotörCity pa ima še eno posebnost, poimenovano Blueberry Bomber. Custom vintage motocikel Blueberry Bomber je nekoč ponosno nosil ime Honda GL 1000. V delavnici ekipe Krakenhead Customs je pretekle mesece preživljal svoje dneve in noči in se v svet vrnil v novi podobi. Radikalna nadgradnja klasike med motorji je Blueberry Bomberju prinesla športno vzmetenje, unikatna platišča, živahnejši motor, dodelano ciklistiko in nov, edinstven retro dizajn v stilu dirkalnih motorjev iz 70-ih let prejšnjega stoletja. Vintage racer s stilom! Klasiki iz leta 1976, Hondinemu vintage Gold Wingu, se je z novo podobo nadelo tudi novo ime, na blues rock festivalu MotörCity pa bo dobil še novega lastnika; organizatorji festivala bodo Blueberry Bomberja podarili enemu od obiskovalcev festivala MotörCity s festivalsko vstopnico, ki si jo lahko zagotovite v MH Shopu.

Na voljo festivalske vstopnice in dnevne vstopnice

Za prvo edicijo je na voljo skupaj le 2000 festivalskih vstopnic, ki vsebujejo tudi kampiranje na festivalu. Cenejše, ti. early bird vstopnice, so že razprodane, preko MH Shop so na voljo festivalske vstopnice po redni predprodajni ceni 79 eur (+ provizija). Od danes dalje pa so na voljo tudi dnevne vstopnice po ceni 29 eur (+ provizija). Nakup je mogoč preko spletne trgovine MH Shop: https://www.mhshop-online.com/c370/motorcity-2017

Za vse tiste, ki niste ljubitelji kampiranja, pa so organizatorji pripravili tudi posebne pakete, ki vsebujejo nastanitev v hotelih, penzionih, apartmajih ali hostelih v bližini festivala. Paketi so na voljo tukaj.

Trije dnevi, ducat nastopajočih, dva odra … in Blueberry Bomber. MotörCity.

V treh dneh med 24. in 27. avgustom letos se bo na dveh odrih blues rock festivala MotörCity zvrstilo ducat nastopajočih. V Tolmin prihajajo kralj njuorlinškega bluesa Chris Thomas King, virtuoz na kitari Hans Theessink bo nastopil v duetu s Terryjem Evansom, enim od največjih blues, soul in r&b vokalov, s svojo zmesjo bluesa, rocka, jazza, soula in funka se bo predstavil Henrik Freischlader Band. Poleg že najavljenih imen pa prihajajo še wunderkind Matt Schofield, britanski kitarski virtuoz, katerega glasbeni kritiki in poznavalci umeščajo ob bok Ericu Claptonu in Petru Greenu, ter umazana interpretacija soula v obliki zasedbe Sven Hammond, enega od najbolj cenjenih nizozemskih bandov. Slišali pa boste lahko tudi kopico slovenskih bandov: popotnike po prostranstvih rock glasbe in smiselne poetike, novomeške Dan D, neumorne prvoligaše – Prismojene profesorje bluesa, heavy blues rock zasedbe Stray Train, primorske rock’n'blueserje Bluesback in Avstrijce Grand Zeppelin.

Povežite se z MotörCity festivalom:

http://www.motorcityfestival.com/

https://www.facebook.com/MotorCitySlovenia/

Prodaja vstopnic: https://www.mhshop-online.com/c370/motorcity-2017

Prodaja paketov: http://www.soca-valley.si/content/motorcity-festival

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/503165823210322/