Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

16
Aug
MotörCity 2018
10:00
40 €


Blues, rock in motorji!

16.8. – 19.8.2018, Tolmin – Sotočje, Slovenija

Nastopajo: Laurence Jones, Popa Chubby, Hamo & Tribute 2 Love, Stray Train, The Brew, The Bad Flowers, The New Roses, Kris Barras, Sven Hammond, El Kachon, Stari pes.

Blues, rock in Harley!

Poletno festivalsko dogajanje na Sotočju se z julijem šele začenja. V dveh mesecih bo to idilično festivalsko lokacijo obiskalo mnogo odmevnih glasbenih imen in na tisoče obiskovalcev iz vseh koncev sveta. V juliju bosta tam potekala festivala Overjam International Reggae festival in MetalDays, v avgustu pa Punk Rock Holiday in najmlajši – MotörCity. Blues (in rock) festival bo potekal med 16. in 19. avgustom. Nastopila bo kopica blues in rock izvajalcev: Laurence Jones, Popa Chubby, Hamo & Tribute 2 Love, Stray Train, The Brew, The Bad Flowers, Sven Hammond, El Kachon, Stari pes in drugi. MotörCity pa je, poleg nabora glasbe, ki jo ponuja, edinstven tudi zaradi unikatnega nagradnega žrebanja, katerega glavna nagrada je letos motocikel kultne znamke Harley-Davidson iz omejene serije, novost letošnje, že druge edicije, pa je prost vstop za vse voznike motociklov in starodobnikov.

MotörCity julija v Ljubljani z Warm Up dogodkom in Richiejem Kotzenom!

Organizator festivala letos pripravlja tudi MotörCity festival Warm Up, ki bo 27. julija v Kinu Šiška. Nastopil bo Richie Kotzen, eden najbolj zanimivih in vsestranskih kitaristov. Kitarski virtuoz, avtor in vokalist z unikatnim in prepoznavnim slogom je do danes izdal že več kot dvajset solo albumov, po katerih se pretakajo rock, blues in jazz, s primesmi soula in popa. Kotzen je deloval tudi v sestavih Poison, Mr. Big in The Winery Dogs (slednjega je ustanovil skupaj z Mikeom Portnoyem in Billyjem Sheenanom), vseskozi pa negoval solo kariero. V Kinu Šiška nas bo že konec julija ogrel za MotörCity.

Vstopnice za MotörCity Warm Up z Richiejem Kotzenom so že skoraj pošle, na voljo jih je le še peščica preko sistema Eventim. Vsi, ki že imate v žepu festivalsko vstopnico za MotörCity pa imate na koncert prost vstop.

Festival MotörCity z odlično blues glasbo

MotörCity bo letošnjega avgusta potekal že drugič. Njegovo srce in dušo tvorita glasba – kvalitetna blues (in rock) glasba. Tudi letos boste večini izvajalcev lahko prisluhnili pred glavnim odrom, intimnejši koncert (letos bodo to Hamo & Tribute 2 Love) pa bo na sporedu na odru na festivalski plaži. Letos na festival bluesa, rocka in motorjev prihaja 11 izvajalcev. Slišali boste lahko mladega britanskega kitarista Laurenca Jonesa, ki so ga mnogi označili za prihodnost blues glasbe. Prihaja tudi njegov ameriški stanovski kolega Popa Chubby, ki že več kot 25 let navdušuje s svojim silovitim in iskrenim, čustvenim bluesom in unikatnim odrskim nastopom (in pojavo). Poleg njiju iz tujine prihajajo še The Brew, The Bad Flowers, The New Roses, Kris Barras in Sven Hammond.

Na MotörCity-ju pa bo nastopila tudi množica slovenskih izvajalcev: Hamo & Tribute 2 Love in Stray Train bodo letos na festivalu nastopili že drugič. Hamo bo s svojo zasedbo, ki emocije, strast in nežno iskanje ljubezni vpleta v večni klasični rock, blues, soul in funk tokrat nastopil na odru na plaži s posebnim akustičnim setom. Stray Train pa bodo rohneli na glavnem odru. Od lanskoletnega nastopa se je za blues rock mašino marsikaj spremenilo: izdali so nov, kritiško izjemno dobro sprejet album, podpisali pogodbo z Alpha Omega Managementom in koncertirali – doma in v tujini, po dvoranah in festivalih. Med drugim so pred kratkim navdušili v Stožicah pred Scorpions in v Rusiji na dveh koncertih z Nickelback. Stray Train so nedvomno na zmagovitem pohodu po Evropi in ena od njihovih postaj bo festival MotörCity. Mimogrede: njihov kitarist Jure Golobič je pred kratkim postal tudi kitarist leta 2018 po izboru glasbene korporacije Toma Hessa, ameriškega kitarista in učitelja kitare. Na festival pa prihajajo tudi Stari pes in El Kachon.

Na festivalu bo podarjen Harley-Davidson!

Posebnost festivala MotörCity je tudi nagradno žrebanje z bogato glavno nagrado – letošnja edicija ponuja motocikel Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary, nadgrajen z originalnimi Harley-Davidson dodatki. Harley-Davidson je iz posebne, omejene serije, ki je bila izdelana v čast 115. obletnici, ki jo kultna znamka obeležuje letos. Motor je zasnovan v značilnem buldog videzu, poganja ga klasičen zračno hlajeni štiritaktni, dvo-valjni, 1200 kubični agregat Evolution, ki še danes velja za pojem kakovosti, vzdržljivosti in značilnega zvoka, motocikel pa ima tudi svojo posebno grafiko in serijsko številko. Že tako omejena serija pa organizatorje ni odvrnila od nadgradenj motocikla, ki je dobil nove ročke na krmilu, nove tačke, novo prestavno ročico in nov pokrov sklopke iz posebne kolekcije Harley-Davidson Brass Collection ter nove dušilce in zaščito sprednjega dela izpuha ter nove pokrove izpuha.

Motocikel čaka le še na novega lastnika, ki bo izžreban v soboto, 18. avgusta v okviru osrednjega dogajanja na glavnem odru. V žrebanju bodo sodelovali vsi kupci festivalske vstopnice in kupci enodnevne vstopnice za soboto, 18.8.2018. Festivalska vstopnica (omejena količina) je na voljo ekskluzivno preko spletne trgovine MH Shop, medtem ko sta dnevni vstopnici za petek, 17.8. in soboto, 18.8., na voljo tako preko MH Shop-a kot v sistemu Eventim in na bencinskih servisih Petrol. Organizator pa letos ponuja tudi VIP nadgradnjo festivalske vstopnice.

Brezplačen vstop za voznike motorjev in starodobnikov!

Letošnja novost festivala je prost vstop za vse voznike mopedov, motociklov in starodobnikov.

Vozniki mopedov, motociklov in/ali starodobnikov, ki bodo prejeli brezplačno vstopnico na festival ne sodelujejo v žrebu za glavno festivalsko nagrado (motocikel Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary). V primeru, da želi voznik, ki je prejel brezplačno vstopnico, sodelovati v žrebu, mora svojo vstopnico kupiti. Sopotniki morajo vstopnico kupiti.

Blues, rock in motorji – tukaj je MotörCity!

Lanskoletno dogajanje na festivalu, ki bo tudi letos sklenil poletno festivalsko dogajanje na Sotočju, je strnjeno v aftermovieju:

Povežite se z MotörCity festivalom:

https://www.motorcityfestival.com/

https://www.facebook.com/MotorCitySlovenia/

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/275580929597221/

Facebook dogodek Official Warm Up Party MotörCity 2018: Richie Kotzen: https://www.facebook.com/events/2095001374121866/

Prodaja vstopnic MotörCity:

MH Shop: https://www.mhshop-online.com/c377/motorcity-2018

Eventim: http://www.eventim.si/si/izvajalec/motorcity-festival-2018-1806/profile.html

Prodaja vstopnic Official Warm Up Party MotörCity 2018: Richie Kotzen:

Eventim: http://www.eventim.si/si/vstopnice/richie-kotzen-ljubljana-kino-siska-487838/event.html