Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

23
Nov
Miki Solus + Natriletno kolobarjenje s praho
20:00
6€ predprodaja, 8€ na dan dogodka


Iskriv zagrebški zafrkant Miki Solus se v Ljubljano vrača na predstavitev svoje nove plošče, zaključka njegove “Muzičke trilogije”, ki jo je pred par leti proslavil hit ‘Hipster’. Pridružil se mu bo kant-punk dvojec Natriletno kolobarjenje s praho.

Začel je z lo-fi kitarskim folk punkom, zatem postavil kitaro v kot in presedlal na repanje za klavirjem, na sklepnem delu t. i. “Muzičke trilogije”, letos izdani plošči Muzika o nogometu, jazzu in palačinkama, pa v zabavnih pop skladbah, v katerih prevladujeta klavir in harmonika, spet združuje različne sloge, od drum ‘n’ bassa ter retro šlagerjev do rapa in polke. Ja, Miki Solus je res nadžanrski mojster kantavtorske forme, ki se zbadljivo, a pronicljivo loteva vsakdanjih tegob in radosti. Kot pravi sam: “Če imate radi resno, visokokvalitetno, stilsko uravnoteženo in žanrsko glasbo, potem ta album definitivno ni za vas. Če imate radi izvirnost, zafrkancijo, nonšalantno glasbo in blesava besedila, pa boste v novem albumu uživali.”

Mikija bodo na odru v povsem prenovljeni postavi, po njegovem najboljši do zdaj, spremljali basist, saksofonist in bobnar, uigrana četverica pa je pripravljena, da vam na koncertu spodnese tla pod nogami z besno kombinacijo gypsy jazza, rapa, swinga in punka. Na veselici v naši Komuni ne bo manjkal niti Zlatan Ibrahimović, zato si le označite 23. november v koledarju. Se vidimo!

Natriletno kolobarjenje s praho je projekt avtorja besedil in interpreta, sicer gledališčnika Jureta Novaka ter vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (Same babe, Josip Brass, Zaklonišče prepeva, …), ki poleg vokala prispeva še bobne in kitare. Spoj kompleksnih, pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi črpa iz punkersko-grungerskega generacijskega ozadja avtorjev, po pogumnem prvencu, eni najboljših domačih izdaj leta 2015, pa dvojec te dni pripravlja material za drugo ploščo, načrtovano za začetek leta 2018.