Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
Mar
Michelle Gurevich (Chinawoman)
20:00
14€ preprodaja, 16€ na dan dogodka, 11,20€ d-š-u


Michelle Gurevich (Chinawoman), kanadska režiserka in pevka ruskih korenin, se vrača s četrtim studijskim albumom New Decadence, prvim izdelkom, pod katerega se podpisuje z lastnim imenom. Damski koncertni večer bosta uvedli All Strings Detached – kitaristki in vokalistki Vesna Godler ter Jana Beltran z novim albumom.

Glasbo skrivnostne Michelle težko opišemo s klasičnimi glasbeno teoretičnimi obrazci, sta pa pojma “ruska romanca” in “temačen romatični euro pop” še najbližja temu, kar počne. Primerjajo jo z velikani kot je Leonard Cohen, z dekadentno Nico, tudi z deli starejših zvezdnic, kot so Edith Piaf in zgodnja Alja Pugačova, njen možat, močan glas pa bo marsikoga spomnil na Tanito Tikaram.

Michelle, hčerka balerine iz Kirova in inženirja iz Leningrada, je odraščala v ruski četrti Toronta ob poslušanju plošč evropskih in ruskih avtorjev/kantavtorjev iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Pod psevdonimom Chinawoman je izdala tri albume, zdaj pa svoje glasbeno udejstvovanje nadaljuje kot Michelle Gurevich, s četrtim albumom New Decadence, ki je produciran v istem duhu kot prejšnje izdaje.

Od leta 2010 živi in ustvarja v Berlinu, kjer se je še bolj približala svojim vzhodnoevropskim oboževalcem ter postala prava odrska atrakcija z redno razprodanimi koncerti v mestih, kot so Istanbul, Bukarešta, Beograd, Moskva, Atene, Berlin. Ljubljano je očarala že dvakrat – leta 2011 v sklopu festivala Mesto žensk in leta 2013 v Kinu Šiška.

FB dogodek>
FB Michelle Gurevich>

All Strings Detached

Damski tandem, ki je nastal aprila leta 2013, tvorita Jana Beltran (vokal, elektroakustična kitara, flavta) in Vesna Godler (vokal, električna bas kitara, boben). Ekspresivna vokala in osebni zgodbi avtoric se prepletajo v minimalistične aranžmaje, polne tišin ter evokativnih podob, lepote, mest in moških, ki jih ljubita. Njune pripovedi so hkrati nežne in divje, tenkočutne, melanholične, mračne, predvsem pa odkrito intimne in izrazito žive. Z nedavno objavljenim singlom ‘I Feel’ napovedujeta izid drugega albuma.

FB All Strings Detached>

Organizacija: Kino Šiška in Kataman.