Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

22
Feb
Michael Rose
20:30
25€


Black Uhuru’s golden voice

Michael Rose & The I-Dwins. Support: Siti Hlapci (Slo) & Makako Jump (I)

Michael Rose, vokalist legendarnih Black Uhuru, živa legenda, ki je v svoji tri dekade dolgi karieri sodeloval z vsemi vidnejšimi člani reggae scene, dobitnik prvega reggae Grammy-a, “Mr. tu tu tweng” se bo konec februarja ustavil v Ljubljani!
Na sceni se Michael Rose pojavi v drugi polovici 70ih let prejšnjega stoletja. Po nekaj izdanih solo singlih se leta 1977, po odhodu Don Carlos-a in Garth Dennis-a pridruži zasedbi Black Uhuru, s katerimi se v 80ih letih uveljavijo kot najbolj prepoznaven reggae band na mednarodni glasbeni sceni. Leta 1985 Black Uhuru ovojijo sploh prvega reggae Grammy-a za ploščo “Anthem”, na kateri je močan pečat pustil prav Michael Rose. Kmalu po izidu plošče “Anthem” se Black Uhuru razidejo, Rose pa za nekaj časa zaključi svojo kariero, vendar ostaja v stiku z glasbo. Že v pričetku 90ih let posname niz singlov z gigantoma “Sly & Robbie”, kateri kasneje izidejo v obliki albuma “Sly And Robbie presents: Mykall Rose – The Taxi Sessions”.Michael Rose je danes eden od prestavnikov reggae glasbe, čigar korenine segajo v čase Boba Marleya, uspešno je prebrodil vsa obdobja reggae glasbe, ki so sledila in se močno zasidral tudi v dancehall vodah (“Shoot Out”). Vendar ostaja zvest svoji tradiciji, zato si na koncertu na enem najboljših prizorišč v naši državi lahko obetamo kronološki pregled reggae glasbe skozi prizmo žive legende – Michael Rose-a.
Pred koncertom bodo publiko ogrevali domači Siti Hlapci, ki so tik pred novim letom izdali novo, že tretjo ploščo, na kateri se zopet predstavijo v tradicionalni roots maniri. Ob domačih in tujih gostujočih glasbenikih pa so močno okrepili pihalno sekcijo. Siti hlapci so edini slovenski reggae bend, ki več kot desetletje ustvarja na slovenski reggae sceni in se uspešno predstavlja tudi v okoliških državah.Na odru jim bodo družbo delali tržaški Makako Jump, ki za razliko od Sitih Hlapcev v svoj reggae vnašajo nekoliko več elektronike, vendar se držijo “jamajških” okvirjev. Tudi oni bodo predstavili material in nedavno izdanega albuma “Munchies”.