Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

2
Dec
Micachu & The Shapes
20:00
16€, predprodaja 14€


Eden najbolj inovativnih, nepredvidljivih bendov, kar so jih na Otoku spravili skupaj v zadnjem času!

Genialna Mica Levi in njen trio so se izstrelili v prvo ligo “indie” scene leta 2009 z albumom “Jewellery” in uspešnico “Golden Phone”, letos pa so za založbo Rough Trade izdali zvočno brezkompromisni drugi album “Never”Zamislite si vmesni člen med tUnE-yArDs in The Fall, pa ne boste še niti blizu …

Prizorišče:Komuna

Z nenavadnim inštrumentarijem, disonančno spevnimi komadi na kritični točki med kaosom in redom ter teksti, polnimi žarečega nihilizma, Micachu & The Shapes predstavljajo prvi biser današnjega eksperimentalnega popa. Leta 2009 je veliki met uspel prvencu Jewellery, ki ga je Pitchfork ocenil z 9/10, Q Magazine je navrgel, da gre za ‘An extraordinary introduction to a unique talent’, Dazed An Confused pa ga je pospremil z besedami ‘Staggeringly inventive, madly capricious and utterly unpredictable: this is pop for the 2010s’.

Leta 2010 je Micachu na povabilo London Sinfoniette napisala kompozicijo za ta čislani orkester, kar je v 2011 rezultiralo v sodelovanju na albumu Chopped & Screwed, kjer Micachu in njena druščina z nekonvencionalnimi inštrumenti združuje kreativne moči z London Sinfonietto. Album Never je izšel julija letos pri legendarni londonski založbi Rough Trade in predstavlja korak naprej v zvočnem eksperimentiranju in preizkušanju odprtosti in vzdržljivosti “indie” publike. Ali kot se je zapisalo enemu od vodilnih indie medijev: Izjemno redko slišiš glasbo, ki je tako brihtna, hkrati pa tako ekstremno nezainteresirana za to, da bi privlačila pozornost tej svoji brihtnosti.
Micachu & the Shapes so: Micachu, Raisa K in Marc Pell.