Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

2
Apr
Mi2
20:00
od 13€ naprej


»Škofja Loka ga z Mi2 rocka!« – veliki koncert skupine Mi2 v športni dvorani Trata 2. 4. v Škofji Loki

Mi2
Sobota, 2. april 2016 od 20.00,
Športna dvorana Trata, Škofja Loka

Avtohtoni slovenski rokerji Mi2, ki že več kot 20 let orjejo slovensko glasbeno ledino, se bodo po nekaj letih končno spet predstavili in z vami zarockali s svojimi največjimi uspešnicami v soboto, 2. aprila 2016 ob 20.00 v športni dvorani Trata v Škofji Loki. Fantje iz Rogatca na Štajerskem, so se svojo neposredno iskrenostjo, humorjem, razgledanostjo, igrivostjo, razumevanjem slovenskega človeka, vtisnili v srca premnogim generacijam v naši državi, s skladbami kot so Črtica, Sladka kot med, Samo tebe te imam, Čakal sn te ko kreten, Pa si šla, Oda gudeki, Pojdi z menoj v toplice, Zbudi me za 1. maj,  Moja teta Estera, Ti nisi ta, Čista jeba in drugimi, tako rekoč dvema ducatoma uspešnic, kot tudi ostalimi skladbami z njihovih sedmih albumov. Spomnimo se, da so Mi2 lani s koncertom ob 20. obletnici Od Črtice do Čiste jebe že 14 dni pred koncertom razprodali Veliko Halo Tivoli.

Ker se obeta res velika rockovska zabava s to vseslovensko rock skupino, ki jo ljubijo domala povsod, si vstopnice priskrbite čimprej, cene teh pa se gibljejo že od 13,00 EUR v prvih 14. dnevih prodaje. Nikakor ne zamudite tega vrhunskega rockovskega koncerta skupine Mi2 V Škofji Loki 2. aprila 2016 v športni dvorani Trata! Predprodaja poteka na www.eventim.si in na vseh njihovih prodajnih mestih. Fantje bodo zagotovo s seboj prinesli energijo in entuziazem, ki smo ga lahko videli in slišali na njihovi 20. obletnici v Hali Tivoli!

 

Sedmi studijski album Čista jeba je bil leta 2014 najbolje prodajani album v Sloveniji in je požel odlične kritike tako občinstva, kot tudi novinarjev in poznavalcev, nato pa so nadaljevali z istoimeno turnejo po slovenskih klubih in predvajanjem dokumentarega filma Kdo = Mi2?

Mi2 so omenjeni album napovedali z istoimenskim singlom. Njegov naslov med tem že postaja priljubljena besedna zveza, ki dobro povzema duh današnjega časa: »Napisali smo ljubezenski komad, ki pa bo živel tudi v drugih kontekstih. So pač časi čiste jebe,« pojasnjuje pevec skupine Tone Kregar – Tonč.

Na albumu Čista jeba se nahaja 11 skladb, štiri od njih so Mi2 že predstavili svoji publiki. »Vsaka izmed skladb nosi zgodbo iz vsakdanjega življenja, a smo ji dodali naš pristni pečat, brez katerega ne moremo in po katerem smo prepoznavni,« je povedal Jernej Dirnbek – Dimek. V popotnico novemu albumu so ulične upore pospremili z Vstati in obstati, s singlom Hči vaškega učitelja so predstavili žanr morilske balade, svojo klasično rock balado so spesnili v Staro dušo, iz radijev pa je zadonela tudi Čista jeba.

Glasbena skupina Mi2 v nasprotju s prepričanjem večine šteje pet članov, od katerih so štirje rodom iz majhnega podeželskega kraja Rogatca, vzniklega na stičišču Haloz in Kozjanskega, eden pa iz bližnjega Šmarja pri Jelšah. Danes razpeti na transverzali od Ljubljane do Maribora se na svojih rednih in ustvarjalnih vajah dobivajo v Šmarju oz. v gorci pri Podčetrtku, v kateri imajo svoje svetišče in kjer je nastalo večino materiala iz osmih samostojnih albumov, ki so jih objavili v svoji dosedanji karieri.

Ime Mi2 se prvič pojavi leta 1995, na slovensko glasbeno sceno pa se je zasedba prebije s skladbo Črtica (1996), kakšno leto zatem pa potrdi svojo prisotnost na njej s skladbo Teta Estera. V letih 1998 in 1999 se skupini pridružijo vsi člani današnje zasedbe in skupaj posnamejo Album leta (2000), ki prinese vrsto uspešnic: Pojdi z menoj v tolice, Pa si šla, Oda gudeki, Ljubezen pod topoli, Najrajši sn pa s teboj pil, s katerimi bend postane stalni gost open air festivalov, študentskih žurov in petkovega (rockerskega) večera ljudskih veselic.

Po pozicioniranju v prvih letih delovanja zasedbe in konsolidiranju zasedbe sledi obdobje objavljanja uspešnih albumov in skladb. Leta 2002 so Mi2 izdali album Dečke s Sotle, na katerem se poleg njihove doslej največkrat predvajane skladbe Samo tebe te imam nahajata še uspešnici Odhajaš in Ko bil sn še mali pizdun. Ves čas so tudi pridno koncertirali, letno opravili od 40 do 50 nastopov, o pavzi pa niso razmišljali niti v času priprav in snemanja novih izdaj. Leta 2006 so izdali album Dobrodošli na dvor, ki prinese skladbe Sv. Margareta, Zbudi me za 1. maj, Ti nisi ta ter priredbo Indexov Sve ove godine. Predvsem po zaslugi slednje Mi2 prvič pogledajo čez mejo – kot gostje Lačnega Franza so nastopili na koncertih v Zagrebu in Beogradu, povabljeni pa so bili tudi na koncert v počastitev 40-letnice skupine Indexi v Sarajevu.

Iz albuma Rokenrol (2010), ki so ga Mi2 izdali ob 15. obletnici svojega delovanja, so predstavili kar 10 različnih singlov, največ uspeha med njimi pa požanjejo s pesmimi Štajersko nebo, Čakal sn te ko kreten ter Sladka kot med. To leto so pri Založbi Litera objavili njihovo Biografijo in Pesmarico, ob koncu leta pa so se odpravili na svojo prvo samostojno turnejo. Napolnjena mariborski Štuk in ljubljanska Cvetličarna odtlej postaneta njihovo stalno koncertno prizorišče ob koncu koledarskega leta.

Leta 2012 so Mi2 izdali koncertni album Decibeli, na katerem je zapis njihovih koncertov iz Cvetličarne, Studia 14 Radia Slovenije in akustičnega nastopa v oddaji Izštekani. Z izdajo dočakajo svoj prvi in to kar trojni vinil, ki so ga objavili pod okriljem založbe ZKP RTV Slovenija.

Oktobra 2014 so izdali sedmi studijski in skupno osmi album z naslovom Čista jeba. Mi2 se po izidu odpravijo na veliko koncertno turnejo in novim glasbenim dogodivščinam naproti, lansko leto pa zaključijo 3. 12. z velikim koncertom v razprodani Veliki Hali Tivoli s koncertom ob svoji 20. obletnici z imenom Od Črtice do Čiste jebe.

 

Več na:
www.mi2.si

Facebook stran:
http://sl-si.facebook.com/mi2band

Youtube kanal:
http://www.youtube.com/skupinami2

Cene vstopnic:
že od 13,00 EUR

Spletna prodaja:
www.eventim.si

Predprodajna mesta:
Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000