Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

3
Dec
Mi2
19:30
15€


MI2: “OD ČRTICE DO ČISTE JEBE”

- VELIKI KONCERT OB 20. OBLETNICI SKUPINE Z GOSTI 3. DECEMBRA 2015

V SLOVENSKI HALI TIVOLI

Avtohtoni slovenski rokerji Mi2, ki že 20 let orjejo slovensko glasbeno ledino, bodo 3. decembra 2015 v slovenski Hali Tivoli z velikim koncertom praznovali ta častitljivi jubilej, z gosti, ki bodo v čast skupine nastopili na istem odru. Mi2 so kar sami dogodek poimenovali Od Črtice do Čiste jebe, saj so začeli z malim, prišli pa do velikega uspeha na slovenski glasbeni sceni. Fantje iz Rogatca na Štajerskem, so se svojo neposredno iskrenostjo, humorjem, razgledanostjo, igrivostjo, razumevanjem slovenskega človeka, vtisnili v srca premnogim generacijam v naši državi, s skladbami kot so Črtica, Sladka kot med, Samo tebe te imam, Čakal sn te ko kreten, Pa si šla, Oda gudeki, Pojdi z menoj v toplice, Zbudi me za 1. maj,  Moja teta Estera, Ti nisi ta, Čista jeba in drugimi, tako rekoč dvema ducatoma uspešnic, kot tudi ostalimi skladbami z njihovih sedmih albumov.

S praznovanjem z delom so pričeli z izdajo zadnjega albuma Čista jeba, ki je podrl vse rekorde prodajanosti v Sloveniji in požel odlične kritike tako občinstva, kot tudi novinarjev in poznavalcev, nato z istoimeno turnejo po slovenskih klubih, nadaljevali so s predvajanjem po vsej Sloveniji dokumentarega filma Kdo = Mi2? o svoji karieri, zdaj nastopajo na številnih slovenskih festivalih, kot največji dogodek ob 20. obletnici delovanja pa se obeta prav poseben koncert v slovenski Hali Tivoli.

Nikakor ne zamudite tega posebnega koncerta vseslovenske rock skupine Mi2 ob njihovi 20. obletnici, saj se obetajo številna glasbena in druga presenečenja! Predprodaja za to koncertno poslastico se je že pričela na www.eventim.si in na vseh njihovih prodajnih mestih. Prvih 1.000 vstopnic je na voljo po 15,00 EUR.

Sedmi studijski album »Čista jeba« so Mi2 napovedali z istoimenskim singlom. Njegov naslov med tem že postaja priljubljena besedna zveza, ki dobro povzema duh današnjega časa: »Napisali smo ljubezenski komad, ki pa bo živel tudi v drugih kontekstih. So pač časi čiste jebe,« pojasnjuje pevec skupine Tone Kregar – Tonč.

 

Album je nastajal dve leti in je plod skupinskega dela dečkov s Sotle, v producentsko celoto pa ga je povezal šesti član skupine, tonski mojster in producent Drago Popovič – Popi. Kot zgoščenko za v avto ali dopolnjeno z DVD-jem s koncerta Mi2 in veliko LP ploščo za ljubitelje pristne gramofonske igle je album »Čista jeba« založila in izdala ZKP-RTV Slovenija.

 

Na albumu Čista jeba se nahaja 11 skladb, štiri od njih so Mi2 že predstavili svoji publiki. »Vsaka izmed skladb nosi zgodbo iz vsakdanjega življenja, a smo ji dodali naš pristni pečat, brez katerega ne moremo in po katerem smo prepoznavni,« je povedal Jernej Dirnbek – Dimek. V popotnico novemu albumu so ulične upore pospremili z »Vstati in obstati«, s singlom »Hči vaškega učitelja« so predstavili žanr morilske balade, svojo klasično rock balado so spesnili v »Staro dušo«, iz radijev pa je zadonela tudi »Čista jeba«.

 

Glasbena skupina Mi2 v nasprotju s prepričanjem večine šteje pet članov, od katerih so štirje rodom iz majhnega podeželskega kraja Rogatca, vzniklega na stičišču Haloz in Kozjanskega, eden pa iz bližnjega Šmarja pri Jelšah. Danes razpeti na transverzali od Ljubljane do Maribora se na svojih rednih in ustvarjalnih vajah dobivajo v Šmarju oz. v gorci pri Podčetrtku, v kateri imajo svoje svetišče in kjer je nastalo večino materiala iz osmih samostojnih albumov, ki so jih objavili v svoji dosedanji karieri.

 

Ime Mi2 se prvič pojavi leta 1995, na slovensko glasbeno sceno pa se je zasedba prebije s skladbo Črtica (1996), kakšno leto zatem pa potrdi svojo prisotnost na njej s skladbo Teta Estera. V letih 1998 in 1999 se skupini pridružijo vsi člani današnje zasedbe in skupaj posnamejo Album leta (2000), ki prinese vrsto uspešnic: Pojdi z menoj v tolice, Pa si šla, Oda gudeki, Ljubezen pod topoli, Najrajši sn pa s teboj pil, s katerimi bend postane stalni gost open air festivalov, študentskih žurov in petkovega (rockerskega) večera ljudskih veselic.

 

Po pozicioniranju v prvih letih delovanja zasedbe in konsolidiranju zasedbe sledi obdobje objavljanja uspešnih albumov in skladb. Leta 2002 so Mi2 izdali album Dečke s Sotle, na katerem se poleg njihove doslej največkrat predvajane skladbe Samo tebe te imam nahajata še uspešnici Odhajaš in Ko bil sn še mali pizdun. Ves čas so tudi pridno koncertirali, letno opravili od 40 do 50 nastopov, o pavzi pa niso razmišljali niti v času priprav in snemanja novih izdaj. Leta 2006 so izdali album Dobrodošli na dvor, ki prinese skladbe Sv. Margareta, Zbudi me za 1. maj, Ti nisi ta ter priredbo Indexov Sve ove godine. Predvsem po zaslugi slednje Mi2 prvič pogledajo čez mejo – kot gostje Lačnega Franza so nastopili na koncertih v Zagrebu in Beogradu, povabljeni pa so bili tudi na koncert v počastitev 40-letnice skupine Indexi v Sarajevu.

 

Iz albuma Rokenrol (2010), ki so ga Mi2 izdali ob 15. obletnici svojega delovanja, so predstavili kar 10 različnih singlov, največ uspeha med njimi pa požanjejo s pesmimi Štajersko nebo, Čakal sn te ko kreten ter Sladka kot med. To leto so pri Založbi Litera objavili njihovo Biografijo in Pesmarico, ob koncu leta pa so se odpravili na svojo prvo samostojno turnejo. Napolnjena mariborski Štuk in ljubljanska Cvetličarna odtlej postaneta njihovo stalno koncertno prizorišče ob koncu koledarskega leta.

 

Leta 2012 so Mi2 izdali koncertni album Decibeli, na katerem je zapis njihovih koncertov iz Cvetličarne, Studia 14 Radia Slovenije in akustičnega nastopa v oddaji Izštekani. Z izdajo dočakajo svoj prvi in to kar trojni vinil, ki so ga objavili pod okriljem založbe ZKP RTV Slovenija.

 

Oktobra 2014 so izdali sedmi studijski in skupno osmi album z naslovom Čista jeba. Mi2 se po izidu odpravijo na veliko koncertno turnejo in novim glasbenim dogodivščinam naproti, med tem pa dvajseta obletnica delovanja skupine že pridno trka na njihova vrata.

Več na:

www.mi2.si

Facebook stran:

http://sl-si.facebook.com/mi2band

Youtube kanal:

http://www.youtube.com/skupinami2