Infoscena priporoča

KŠ X: Gramatik / Koncerti

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

21
Jul
Metaldays 2013
12:00
49€, 3 dni 99€, teden 129€


Festival MetalDays bo letos na isti lokaciji kot nekoč njegova predhodna inkarnacija potekal že 10. leto!

KING DIAMOND, IN FLAMES, HYPOCRISY, ICED EARTH, WINTERSUN, SONATA ARCTICA, MAYHEM, ANNIHILATOR

IHSAHN, POWERWOLF, SUBWAY TO SALLY, MY DYING BRIDE, TURISAS, MESHUGGAH, OVERKILL, SOILWORK, METAL CHURCH, DYING FETUS, ALESTORM, SAMAEL

CANDLEMASS, LEPROUS, AURA NOIR, LOCK UP, TSJUDER, LEGION OF THE DAMNED, PRIMORDIAL, ENSLAVED, SHINING, UNLEASHED, ENSIFERUM, TORCHE, MUSTASCH, ORANGE GOBLIN, PENTAGRAM, GRAVEWORM, ONSLAUGHT, SVART CROWN, SÓLSTAFIR, ANAAL NATHRAKH, BRUTAL TRUTH, EXHUMED, THE GATES OF SLUMBER, BLEED FROM WITHIN, BENEDICTION, EYEHATEGOD, EXUMER, ARKONA, TAAKE

4ARM, NIGHTMARE, CRIPPER, STEEL ENGRAVED, COLD SNAP, ATTICK DEMONS, KISSIN DYNAMITE, BLIKSEM, META-STASIS, NYA, OTARGOS, DARK SALVATION, HERFST, BLOODSHOT DAWN, EMERGENCY GATE, PARASOL CARAVAN, THE ROTTED, MOUTH OF THE ARCHITECT, SPITFIRE, NEUROTECH, EXTREME SMOKE 57, SABBATH JUDAS SABBATH, AGAN, BLYND, ACID DEATH, RAVENBLOOD, UNDER THE ABYSS, KARLAHAN, VALLORCH, STORMCAST, MYSTERY, DRAKUM, IMPERIUM, AVICULARIA, DARKEST HORIZON, NEMESIS MY ENEMY, THE CANYON OBSERVER, GLORYHAMMER, FROM THE DEPTH, GONOBA, RISING DREAM, SPACE UNICORN ON FIRE, KARNAK, LAST DAY HERE, WITHIN DESTRUCTION, CHAINED PISTONS, RAPID STRIKE, INVERTED PUSSYFIX, CALDERAH, ARSEA, INCINERY, BLAAKYUM, THE LOUDEST SILENCE, CHRONOSPHERE, CALLING OF LORME, COMA, ETERNAL DEFORMITY, PHANTASMAGORIA, DICKLESS TRACY, REST IN FEAR …

Metaldays 2013

METALDAYS 2013:

10. OBLETNICA METAL FESTIVALA NA NAJLEPŠI LOKACIJI V EVROPI, GLAVNI NASTOPAJOČI: KING DIAMOND, IN FLAMES, HYPOCRISY, ICED EARTH, WINTERSUN, SONATA ARCTICA, MAYHEM IN ANNIHILATOR!

V imenu tega res velikega jubileja bo od 21. do 27. julija 2013 na Sotočju v Tolminu res poseben izbor kakovostnih metal skupin, ki so trenutno na sceni. Še posebej lahko poudarimo velikana King Diamonda, poleg njega pa še skupine In Flames, Hypocrisy, Iced Earth, Wintersun, Sonata Arctica, Mayhem, Annihilator, Powerwolf, Samael, če naštejemo samo nekatere od kar 109 skupin, ki bodo letos nastopile na tem vrhunskem metal festivalu! Festival je brez dvoma postal unikatni evropski festival z neverjetno prelepo lokacijo in je tudi en prvih festivalov, ki ponujajo glasbeni program in zabavo kar cel teden!  Na voljo so že enodnevne, tridnevne in tedenske vstopnice. Količina je omejena, kar še posebej omenjamo iz razloga, ker zelo hitro pohajajo!

MetalDays (od 21. do 27. 7. 2013), ki ga tako mediji kot obiskovalci označujejo za enega najlepših in najkvalitetnejših tovrstnih festivalov v Evropi, je med metal publiko postal sinonim za obiskovalcu prijeten festival in prve prave metal počitnice. Odlikuje ga prijetno naravno okolje z osvežujočima rekama Sočo in Tolminko, bližina pravih naravnih biserov, ki kot magnet vabijo predvsem tuje obiskovalce in nenazadnje senca bližnjih dreves, ki udeležence hladijo v vročem poletnem soncu. Presežki pa ne veljajo samo za slovenske in evropske razmere – festival je v devetih letih svojega delovanja postal svetovno znan metal dogodek in turistično izredno zanimiva počitniška točka. To dokazujejo tudi podatki, da festival obišče preko 12.000 obiskovalcev na dan, kar ga v slovenskem prostoru uvršča med največje mednarodne festivale.

Okrogla, deseta obletnica festivala, ki smo ga do lani poznali pod drugim imenom, bo letos pod zaščitno znamko MetalDays na sotočje bisernih rek postregla z znanimi imeni iz sveta težkih zvokov. Uspešna glasbena zgodba o heavymetalskih počitnicah je rajsko dolino med Sočo in Tolminko postavila na zemljevid najboljših festivalov v Evropi. Po skromnih začetkih, ko je festival obiskalo nekaj več kot 9.000 ljudi, se je lani v »peklenskem raju« skupaj mudilo 67.230 obiskovalcev. Festival z Občino Tolmin že vsa leta živi z roko v roki. Nočitve so julija v zadnjih devetih letih porasle za 20 do 30 odstotkov, spalne kapacitete so polne. Ne le v Tolminu, v vsej okolici. Do festivala nas loči samo še dober mesec in pol, ko se bo dolina Soče spet zatresla v divjih in mogočnih metal zvokih različnih zvrsti!

King Diamond Metaldays

KING DIAMOND

Z neizmernim ponosom in veseljem napovedujemo headlinerja METALDAYS 2013. Prihaja KING DIAMOND! Eden največjih in najvpivnejših glasbenikov v heavy metalu, z absulutnim in nespornim kultnim statusom, bo zavladal odru na vašem metal oddihu. KING DIAMOND, ki sedi na svojem prestolu že več kot tri desetletja vam bo z svojim bombastičnim nastopom dokazal, da je njegovo kraljestvo večno. Za vrhunec letošnjega METALDAYS festivala nas čaka večer prvovrstnega heavy metala, ki ne more biti bolj spektakularen in epski. Priklonite se Kralju!

ANNIHILATOR

Skupina je stopila na sceno z debitantskim albumom “Alice In Hell”. So ena redkih skupin, ki je preživela od 80-ih do danes. Z vsako izdajo so se predstavili z iskreno in surovo močjo, odlikuje pa jih tudi neverjetna tehnika igranja in nastopi, ki še vedno veljajo za ene najboljših v svoji zvrsti. Annihilator so dali metal glasbi mešanico pravih metal rifov in odličnih skladb. Ne zamudite jih na MetalDays 2013!

HYPOCRISY

Hypocrisy so še ena velika skupina na MetaDays. Skupino je ustanovil Peter Tägtgren pred več kot dvema desetletjema in je še danes ena največjih švedskih death metal skupin. Po 4 letih premora so izdali album “End Of Disclosure”, ki je nekaj najboljšega, kar skupina ponuja. Skupina je v vseh letih obstoja ostala brezkompromisna, kar bomo lahko v živo videli in slišali v Tolminu.

Hypocrisy Metaldays

ICED EARTH

MetalDays bodo obiskali Iced Earth, titani ameriškega power/heavy metala. Zasedba, ki že več kot dve desetletji metal privržencem po celem svetu predstavlja svoje  silovite himne, polne masivnega zvoka kitar in nalezljivih melodij, slovi po svojih strastnih in eksplozivnih nastopih, ki nikogar ne pustijo hladnega. Obeta se odličen koncert, namenjen vsem, ki prisegajo na power/heavy metal v klasični maniri in tudi tistim, ki so ta žanr do zdaj opazovali le z varne razdalje.

IN FLAMES

Na MetalDays 2013 se obeta peklenska vročina z najboljšo švedsko “izvozno” skupino v zvrsti melodičnega death metala, s skupino In Flames! Skupina ni znana le po sodobnem in z melodijami bogatem metalu, ampak tudi po sapo jemajočih živih nastopih z veliko akcije in energije. Ne bodite začudeni, če vas bo Andres Friden s skupino popolnoma obnorel!

SONATA ARCTICA

Sonata Arctica so eni najbolj pomembnih predstavnikov melodičnega power metala na mednarodni sceni. Zadnja plošča z naslovom “Stones Grow Her Name” je požela veliko navdušenje med ljubitelji te zvrsti. Recept za uspeh je posebna mešanica trdnih metal himen z mogočnim zborom, v kombinaciji z melodiko in posebno glasbeno tehniko. Nekaj posebnega za obiskovalce MetalDays 2013!

MAYHEM

Mayhem predstavljajo ene od pionirjev black metal scene na letošnjem festivalu MetalDays. Po 25 letih Attila in njegova nesveta zveza spet vztajajo iz brezna v alpsko dolino. Mayhem spadajo med preživele bende prvega vala norveškega black metala. Od nastanka leta 1984 so izdali 4 albume, nekaj EP izdaj in kompilacij.

WINTERSUN

Iz Finske, dežele tisočerih jezer, prihajajo Wintersun! Skupina, zbrana okoli vodje Jarija Mäenpääja, bo na letošnji MetalDays prinesla zimsko sonce.  Že s prvim albumom so presenetili ljubitelje metal glasbe s pesmimi, v katerih kombinirajo zvok skandinavske folk in tradicionalne glasbe z metal glasbo. Tudi z zadnjim albumom “Time Saga” so navdušili stare in nove privržence svojega zvoka, izdajo pa so razdelili na dve ločeni: “Time I” in “Time II”. Skupina vam bo na festivalu ponudila svojo nevejetno mešanico speed in heavy metala, kot tudi omenjenega skandinavskega zvoka.

IN MNOGE DRUGE SKUPINE …

Uradna spletna stran:

www.metaldays.net

www.facebook.com/MetalDaysFestival

Predprodajna mesta:
bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Hipermarketi Mercatorja, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, blagajna Hale Tivoli …

Internetna prodaja:

http://www.ticket4you.org/Shop/Category/30/Metaldays-2013

www.eventim.si

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000