Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

30
Nov
Metal Monsters
20:00
5€, predprodaja 3€


Konec meseca novembra se bo ponovno treslo na že poznani lokaciji na Blejski Dobravi.

Veseli december bodo na Gorenjskem pričakali ob pošastnih zvokih metalskih kitar in lomljenih ritmov. Na Blejski Dobravi, v sedaj že poznani dvorani kulturnega doma, se bo 30. novembra namreč odvijal prvi Metal Monsters Music Fest. Na koncertu bo nastopilo 5 predstavnikov trše alternative, in sicer:

GOD SCARD, kranjski hibridni metalci, ki se s prenovljeno ekipo vračajo na odre in po prvih jesenskih koncertih sodeč, prinašajo svežino v svoj repertoar ter neizpodbitno potrjujejo svojo vlogo med vodilnimi silami slovenskega undergrounda.

Medvoški METALSTEEL, ki po dolgih letih delovanja še vedno širijo svoj heavy metal med množico pripadnikov ter osvajajo odre na domačem in tujem, se tokrat po dolgem času vračajo na zgornjo Gorenjsko, kjer jih pričakuje truma oboževalcev.

Krivoverci s štajerskega konca, natančneje HERETIC s Slovenskih Konjic, v letošnji jeseni slavijo izdajo svojega studijskega prvenca New Era ter se premierno predstavljajo tudi na Gorenjskem. Nadobudni ustvarjalci modernega metala si zagotovo zaslužijo podporo pred odrom.

Metal Monsters pa ni omejen le na slovenske izvajalce, kar potrjujejo EOSIN iz sosednje Avstrije. Graški fantje s svojo metalcore izvedbo napolnijo prostor z energijo že ob prvih taktih svojega nastopa. Po številnih koncertih v domovini prihajajo prvič v Slovenijo, česar se izredno veselijo ter že upajo na naslednji obisk.

Večer pa bodo otvorili death/thrash metalci RISE iz Tržiča, ki se prav tako predstavljajo v novi postavi  in obljubljajo glasbeno pestrost ter, po besedah bobnarja Bizija, konkreten začetek najbolj odbitega meseca.

Projekt Metal Monsters je nastal v želji po povečanju in spodbuditvi tovrstnih dogodkov na gornji Gorenjski, ki kljub številnim privržencem alternative pogreša lokacije in priložnosti za obisk in udejstvovanje na tovrstni sceni. Organizatorji so s tem namenom že napovedali poletno verzijo Metal Monsters festivala ter ob dodatnih prilikah pogostejše pojave koncertov v regiji.

Konec novembra torej vabljeni na Blejsko Dobravo, kjer bo vsak entuziast težko-kategorične glasbe prišel na svoj račun. Vstopnice za dogodek so na voljo preko rezervacij na mail mmmusic.fest@gmail.com po 3€, brez rezervacije na dan dogodka pa po 5€. V mailu sporočite ime in priimek ter število želenih vstopnic. Število kart je omejeno, zato si čim prej zagotovite svojo in podprite alternativno sceno ter razvoj tovrstnih dogodkov na Gorenjskem. Dogodek so omogočili Klub jeseniških študentov, Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in Klub radovljiških študentov.