Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

14
May
Massimo
21:00
29€, VIP 34€


Premierna koncertna predstavitev novega albuma Jedan dan ljubavi.

Najkarizmatičnejši hrvaški šansonjer bo v Plečnikovem avditoriju prvič v Sloveniji predstavil dolgopričakovano novo ploščo Jedan dan ljubavi, na kateri mu je skladbo Gdje poljupci krote lava med drugim spisal dolgoletni prijatelj Zoran Predin.

Massimo Savić je unikaten glas na sceni že več kot trideset let. Prvič eksplodiral v stratosfero popularnosti sredi osemdesetih kot vokalist in kitarist kultne zasedbe Dorian Gray, katere uspešnica Sjaj u tami je ena najmarkantnejših hitov jugoslovanske rockovske scene. Do konca desetletja je kot solistični izvajalec postal najpopularnejši hrvaški izvajalec, ki je na krilih uspešnic kot so Stranac u noći in Samo jedan dan razprodajal največje dvorane nekdanje skupne države.

Njegov zmagovalni povratek na sceno pred slabim desetletjem – obdobje vojne je preživel v depresiji daleč od koncertnih odrov in norišnice, ki je jo je razpihovalo nacionalno sovraštvo – je pokazal kako zelo ga je občinstvo pogrešalo. Če je povratniško ploščo naslovljeno Massimo (2002) občinstvo deloma spregledalo, ni spregledalo njegovih emocionalnih nastopov. Z ustno reklamo je več in več ljudi kupovalo koncertne vstopnice, da bi se prepričali ali je res tako dober kot trdijo njihovi prijatelji.

Naslednja plošča Vještina (2003) je bila zadetek v polno. Čutne interpretacije standardov (Bacila je sve niz reku, Loše vino, Libar, Moja voda) so legendarne skladbe poslušalstvu predstavile v novi, sveži luči. Massimo je naenkrat postal zelo iskan koncertni izvajalec in čez leto izdal nadaljevanje Vještine, album, ki se je v polovici naslanjal na predelave in v drugi polovici na avtorske skladbe, ki jih je med drugim prispeval tudi Arsen Dedić.

Javnost se je zdaj navadila na njegovo prisotnost na sceni, albumi kot so Sunce se ponovo radja (2008), koncertni Massimo sings Sinatra, na kateri je ob spremljavi hrvaškega big bang orkestra na svojstven način interpretiral standarde legendarnega “Blue Eye” Franka. Sledili so razprodani koncerti in nagrade, Massimo je dobitnik največ Porinov, “hrvaških grammyjev” za moško vokalno izvedbo. Trideseto obletnico kariere je proslavil z razprodanim nastopom v legendarni Puljski Areni, ki se je pridruzila seznamu ostalih eminentnih prizorišč po bivši skupni državi na katere je izobesil napis “razprodano”: zagrebški dvorani Vatroslav Lisinski, beograjski Sava Centar, Gradski vrt v Osijeku, Slovensko narodno gledališče v Mariboru in za Valentinovo tudi veliko dvorano zagrebškega Doma sportova, kjer so nastop premestili iz manjše istoimenske dvorane v veliko potem, ko so pred dobrim mesecem in pol pošle vse vstopnice. Na odru se mu je pridružil David Rhodes, dolgoletni kitarist zasedbe Petra Gabriela in Kate Bush. Samo teden dni pozneje je vnovič razprodal beograjski “hram kulture” Sava Centar in za december napovedal povratek v isto prizorišče.

Križanke so naslednja postaja njegovih eminentnih predstav. Vabljeni!

Predprodaja vstopnic: Prodajna mesta sistema Eventim Si: Hiše vstopnic (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša Športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje,); klicni center: 1977 in 01 420 5000 Pooblaščena prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K) kiosk, Kompas, 3DVA Trafika, Europark Maribor, Mercator Hipermarket, M holidays, KC Svet Knjige, Palma Travel Agency in Alpetour, spletni nakup: www.eventim.si, www.vstopnice.comwww.eventim.hr.