Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

29
Sep
Marko Hatlak band
20:30
15€ early bird


V novem projektu zasedbe Marko Hatlak BAND bomo videli harmonikarja v povsem novi luči. Umetnik se nam bo predstavil kot harmonikar in pevec, obljublja pa nam bolj glasno, “rokersko” in mladostno plesno izkušnjo v pop, funk, latino in rock maniri. Nova zgodba vsebuje sveže avtorske skladbe in tudi nekaj priredb. Prvič bomo v Hatlakovem projektu slišali tolkala, električno kitaro in klaviature. Prvi singli z novega albuma bodo izšli še pred koncertom, na dan koncerta pa bo izšel studijski album. Marko Hatlak BAND bo na koncertni predstavitvi novega projekta na oder povabil atraktivne glasbene goste – obeta se nam bogat večer raznolikih ritmov izpod prstov enega izmed naših najboljših harmonikarjev.

Marko Hatlak raziskuje glasbo s harmoniko. Prepričal nas je s številnimi uspešnimi in raznolikimi projekti, sodeloval pa je s priznanimi avtorji z vseh vetrov – Joss Stone, Magnificom, Tommyjem Emmanuelom, Vlatkom Stefanovskim, Stefanom Milenkovichem, Iztokom Mlakarjem … Njegova prva ljubezen je bila rock glasba, sledili so vzori iz skupine Jamiroquai, fascinirali so ga Stevie Wonder, Prince, Guns N’ Roses ter Metallica. Hatlak glasbo odkriva na svojevrsten način, ne obremenjuje se z žanrskimi oznakami, pomembni sta mu je strast in naježena koža ob sami izvedbi. Po tem ključu izbira tudi glasbene goste in zasedbe, s katerimi nastopa. Njegovo ljubezen do glasbenega izraza začuti tudi občinstvo – vstopnice za njegove koncerte so vedno zelo iskane.

Odraščal je v Idriji, majhnem kraju, ki ne pozna bližnjic. Pri šestih letih je že pričel pisati zgodbo v lokalni glasbeni šoli. Včasih je na ure harmonike prinesel tudi kitaro ali bobne. Po srednji glasbeni in baletni šoli je pot nadaljeval v Nemčiji, v Weimaru ter Würzburgu, kjer je podiplomski študij zaključil pri slovitem profesorju Stefanu Hussongu. V več kot 15 letih aktivnega koncertiranja po Sloveniji in na priznanih tujih odrih je kot solist ter v sodelovanju s številnimi priznanimi izvajalci, zasedbami in orkestri zgradil svojevrsten, prepoznaven slog. Kot solist je igral z Moskovskim filharmoničnim orkestrom, Jenskimi filharmoniki in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, videli pa smo ga tudi v zasedbah Terrafolk, Distango, Funtango, Tango Compás in Kapobanda.

V glasbi Marka Hatlaka je vsak izraz podčrtan s strastjo. To izkušnjo želi prenesti tudi na obiskovalce svojih koncertov, ljudi želi začarati z glasbo. Obeta se nam večer poln živahnih ritmov od latina, funka, rocka do popa. Pripravite plesne čevlje!

Organizacija: Mars Music.