Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
Nov
Mark Lanegan Band
20:00
25€, predprodaja 22€


Kino Šiška in ROPOT najavljata: Mark Lanegan Band s promocijsko predstavitvijo izjemnega novega albuma “Blues Funeral”!

Prizorišče:Katedrala

Mark Lanegan, eden od najmarkantnejših vokalov in osebnosti grunge scene Seattla, je zaslovel predvsem s svojim matičnim bendom Screaming Trees, s katerimi je izdal 7 albumov. Screaming Trees so, kljub temu, da nikoli niso dosegli komercialnega uspeha Nirvane, Pearl Jam, Alice InChains in Soungarden, veljali za enega avtorsko najmočnejših bendov legendarne scene Seattla in močno zaznamoval zvok ameriškega novega rocka devetdesetih.

Po razpustitvi Screaming Trees leta 2000 se je Lanegan priključil bendu Queens Of The Stone Age in sodeloval pri nastanku treh njihovih albumov.

Vzporedno je Lanegan sodeloval z Gregom Dullijem (Afgan Whigs) v projektih The Gutter Twins in Twillight Sisters, izdal tri albume v sodelovanju z nekdanjo pevko Belle And Sebastian ter prispeval vokal na albumih mnogih raznovrstih izvajalcev.
Raskavi bariton Marka Lanegana, ki za glasilkami Toma Waitsa zaostaja le še za par sodov whiskeya, se je letos žlahtno odtisnil na dolgo pričakovanem novem albumu. Blues Funeral je prvi album po odličnem Bubblegum iz leta 2004, na njemu pa sta večino instrumentov odigrala Johannes in Jack Irons, svoj pečat pa pustijo tudi Josh Homme, Greg Dulli in drugi.