Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

16
Dec
Marduk
19:00
25€, predprodaja 22€


16. decembra bo Gala Hala doživela totalen extreme metal napad, saj se vračajo Marduk.

Dirty Skunks predstavljajo:
MARDUK (Švedska)
GRAVE (Švedska)
VALKYRJA (Švedska)
DEATH WOLF (Švedska)
CRITICAL SOLUTION (Norveška)

Nevihta krvi in jekla

Čeprav so nas švedski vojno obarvani black metalci Marduk obiskali že večkrat, bomo nastop, ki se bo zgodil 16. 12. 2013 v klubu Gala Hala na Metelkovi gotovo pomnili. Namreč, v celoti bodo odigrali kultni blitzkrieg album Panzer Division Marduk. Ker pa leto 2013 obeležuje tudi 20. obletnico kultnega albuma Those Of The Unlight, bodo tudi tega odigrali v celoti. Neverjetno!

Ker je Panzer Division čisti black metal album, Those … pa je nekje na meji med klasičnim skandinavskim death metalom in takrat še razvijajočim se blackom, je primerno, da z Marduk pridejo še ene staroste, tokrat skandinavske death metal scene, in sicer Grave. Švedi že od leta 1986 (ko so bili znani kot Corpse) utelešajo death metal. Nazadnje so svet navdušili z albumom Endless Procession Of Souls, njihov najbolj svež izdelek pa je EP Morbid Ascent.

Koncert bodo polepšali tudi Valkyrja, black metalci, ki nimajo nikakršne zveze s paganizmom, Vikingi itd. – in decembra bodo predstavljali novembra izdan album The Antagonist’s Fire. Ob njih bodo žgali še Death Wolf, švedski horror punk/heavy metal kvartet, ki se je nekoč proslavil pod imenom Devil’s Whorehouse in v katerih pravzaprav Morgan iz Marduk izživlja svoje misfitsovsko obarvane fantazije.

Vstopnina: 22 € v predprodaji (Gala Hala na prireditvah, ZOSO music shop Nova Gorica, Master trgovina Ljubljana, na vseh Dirty Skunks prireditvah, prek On-Parole), 25 € na dan koncerta

FB Event