Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

12
Sep
Marduk in Immolation
18:00
25€, predprodaja 22€


Bogovi bodo jokali septembra! 12. septembra se bo namreč Gala Hala tresla pod napadom brezbožnih Marduk in Immolation.

Dirty skunks predstavljajo:

MARDUK (Švedska)

IMMOLATION (ZDA)

HEAVING EARTH (Češka)

SINATE (Nova Zelandija)

FORSAKEN WORLD (Francija)

Vstopnina: 22 € v predprodaji preko On Parole, Master of Metal trgovine na Kotnikovi in v Gala Hali, 25 € na dan koncerta

Nazadnje so švedski black metalci Marduk in ameriški death metalci Immolation skupaj tresli oder Gala Hale na Metelkovi daljnega leta 2003. Od takrat pa sta obe zasedbi doživeli nekaj sprememb članov, posneli nekaj novih albumov, vsekakor pa ostali prominentni figuri na svetovni ekstremni metal sceni.

Marduk so švedski odgovor na black metal 2. vala – brezkompromisni, brutalni, provokativni in popolnoma determinirani k popolnem uničenju vsega, kar nas obdaja. Švedski kvartet je že od zgodnjih časov buril duhove z izjemno surovim glasbenim izrazom, ki pa je postal še toliko bolj zloben, odkar je v bend prišel nekdanji vokalist zasedbe Funeral Mist, Mortus, ki je Mardukovski demonski napad obogatil z izjemnimi vokalnimi intepretacijami, ki ga še danes postavljajo ob bok kultnem Attilu Csiharju iz Mayhem/Tormentor/Sunn O))) itd. Poleg tega pa Marduk že počasi promovirajo ploščo Serpent Sermon, ki je pravkar izšla pri založbi Century Media in tako kot njihove prejšnje plošče od neverjetne World Funeral (ali pa še bolj prvinske Heaven Shall Burn – When We Are Gathered) tudi ta ne dovoljuje milosti!

In da bi bilo vse skupaj še huje bodo oder zasedli še ameriški death metalci Immolation, kateri so sprva obračunavali z božanskim, a so se nato usmerili v opevanje vrhunske Tragedije, ki jo imenujemo sedanjost. Newyorški kvartet, ki je odgovoren za kultne albume Here In After, Close To A World Below ali pa The Harnessing Ruin, se je dokazal s svojim neverjetno mračnim glasbenim izrazom, ki se giblje med tehničnostjo vrhunske kakovosti in sposobnostjo ustvarjanja mračne, zlobne in hkrati neverjetno žalostne atmosfere. Nazadnje so Metelkovo obiskali leta 2010 skupaj z Napalm Death in ploščo Majesty & Decay, letos pa imajo v planu predstaviti nov album, na katerem bojda trenutno delajo. Če bo zvenel tako kot njegovi predhodniki, še posebej pa EP Providence, bodo bogovi res imeli razlog za jok.

Kot predskupine se bodo predstavili Heaving Earth, Sinate in Forsaken World!