Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

15
Jul
Manu Chao
19:30
25€


Manu Chao, revolucionar ritma in besed, po dveh letih zopet prihaja v Slovenijo.

Trikrat nas je v Ljubljani prepričal z neverjetno energijo in trikrat je občinstvo zahtevalo ŠE!

To poletje bo Manu Chao prvič nastopil na Obali, pod zvezdami, v neposredni bližini morja, kjer bo izvajal ponarodele himne Clandestino, Bongo Bong, Me Gustas Tu, Politik Kills, Mi Vida, Welcome to Tihuana, Je ne t’aime plus

Začetek prodaje vstopnic je ponedeljek, 18.maja na www.eventim.si in na vseh Eventimovih prodajnih mestih.

Prvih 200 vstopnic po ekskluzivni ceni 20 eur.

Predprodaja vstopnic 25 eur.


Bolj angažiranega in predanega glasbenika bi težko našli. Njegovi koncerti, ki trajajo tudi po več ur, so eksplozija pozitivne energije in nalezljivih, živahnih plesnih ritmov. Pesmi so prežete s socialno tematiko, besedila pa so iz leta v leto bolj aktualna.

Glasbeni kritiki o njegovi glasbi menijo, da politika v glasbi še nikoli ni zvenela tako dobro. Aktualne tematike, kot so antipotrošništvo, problematika migrantov, vprašanje človekovih pravic se prepletajo s koktajlom rocka, reggaeja, punka, skaja in ostalih živahnih svetovnih ritmov. Manu poje v angleškem, španskem, italijanskem, portugalskem, francoskem in galicijskem jeziku.

V Kopru bo Manu Chao nastopil z La Venturo, ki jo sestavljajo kitarist Madjid, basist Gambeat in bobnar Garbancito. Zasedba je na letošnji turneji okrepljena še z dvema pihalcema, ki bosta še dodatno podžigala ognjeni repertoar. Manu nam bo poleg hitov, ki jih občinstvo pri nas vedno zelo dobro sprejme, na koncertu v Kopru  predstavil še  številna presenečenja v obliki do sedaj še neobjavljenih pesmi.

Kariera tega neverjetnega glasbenika, ki že tri desetletja nastopa na vseh  kontinentih, in je imel na koncertih tudi več kot  100.000 ljudi,  je še vedno bleščeča, občinstvo pa se ga preprosto ne naveliča.

Manu Chao je leta 1987 skupaj z bratom in bratrancem ustanovil skupino Mano Negra, ki se je v zgodovino rock glasbe zapisala kot najbolj uspešna francoska rock zasedba.Leta 1998 je pričel s solo kariero – nastali so odlični štirje studijski albumi. Prvi album ‘Clandestino’ je kmalu dosegel kultni status, leta 2001 je uspeh nadgradil z izjemno uspešnim ‘Próxima Estación: Esperanza’.

Z velikim veseljem ponovno pričakujemo glasbenika z velikim srcem, ki bo na odru koprskega Ukmarjevega trga, neposredno ob morju, priredil zagotovo najbolj nepozaben koncert  letošnjega poletja!