Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
Dec
Manouche
21:00
17,99€, predprodaja 14,99€


V petek, 5. decembra ob 21.00 bomo v Cvetličarni priče pravi elektro swing poslastici, koncertu zasedbe Manouche, ki bo ob tej priložnosti predstavila svoj novi album, seveda pa boste lahko slišali tudi vse njihove dosedanje uspešnice.

MANOUCHE

GOSTJE: ALENKA GODEC, KLEMEN KLEMEN, HANNAH MANCINI

IN GOST PRESENEČENJA!

Petek, 5. december 2014 ob 21.00,

Da bo koncert ob tej priložnosti prav poseben, bodo pripomogli tudi gostje Alenka Godec, Klemen Klemen in Hannah Mancini, obeta pa se tudi gost presenečenja. Zaplešite v veseli december s skladbami »Kje si lubi?«, »Bi šla naprej«, »Resnična romansa« in mnogimi drugimi, tudi novimi plesnimi uspešnicami, ki bodo zagotovo zaznamovale novo leto 2015! Podobno kot že nekoč v klubu Cvetličarna, je zasedba razvnela razpoloženje tudi v razprodanih ljubljanskih Križankah, ko so nastopili kot predskupina slovite francoske zasedbe Zaz. Elektro swing poslastica, Manouche, vas bo tako ponovno popeljala v zvok 20-ih in 30-ih let prejšnjega stoletja, seveda v sodobni in izjemno privlači zvočno-plesni podobi, s svojimi prešernimi ritmi in vrhunskim vzdušjem že 5. decembra na odru ljubljanske Cvetličarne!


Glasbeni kolektiv Manouche se je v začetku oktobra potepal po francoski Bretaniji. Na osemdnevni turneji so pod okriljem priznanega mednarodnega festivala Le Grand Soufflet, fantje in dekle opravili pet več kot uspešnih nastopov v Rennesu, Saint Domineucu, Bréal-sous-Montfortu, Chateaubourgu in Montoursu.

Le Grand Soufflet je letos gostil več kot sto glasbenikov iz Francije, Velike Britanije, Amerike in Nemčije, med njimi pa tudi naše Manouche, ki so na vseh petih koncertih navdušili številno množico francoskih poslušalcev. Manouche so bili osrednja zvezda večera, imenovanega ‘Electro Swing Party’, na vseh koncertih pa so sodeč po izjmenih odzivih, pustili resnično velik vtis in kar nekaj albumov, za katere so Francozi stali kar v vrsti.

NEKAJ VEČ O ZASEDBI MANOUCHE

Glasbena skupina Manouche je petčlanska zasedba, ki sta jo konec leta 2011 ustanovila Robert Pikl in Marco Grabber. Poleg omenjenih dveh bend dopolnjujejo še trije stalni člani: Petra Trobec (vokal, harmonika), Krešimir Tomec (bas, synth) in Luka Ipavec (trobenta, spremljevalni vokal).

Skupina Manouche je naznanila svoj prihod na pestro glasbeno prizorišče s prvim singlom “Kje si lubi?”. Pesem je naletela na zelo dober odziv pri poslušalcih in urednikih slovenskih radijskih postaj. Omenjena skladba je bila tudi na tretjem mestu lestvice Domačica, ki povzema izbor 20 najboljših skladb na Balkanu v sklopu MTV Adria. Nato so Manouche lansirali svoj drugi singel  “Bi šla naprej?”. Lahkotno besedilo, divje kitarske intervencije, prodorne trobente, vse skupaj pa začinjeno s plesnim ritmom, najhitreje opiše ta  izdelek skupine Manouche. Obe skladbi so tudi pospremili z videospotoma. Za prvi video so se združili s skupino plesalcev Balboa Ragtime21. Sodelovanje se jim je zdelo nadvse primerno predvsem zaradi tega, ker kolektiv Manouche goji zanimanje do glasbenega izročila 20-ih ter 30-ih in to poskuša na svojevrsten način vkomponirati v svoje skladbe …

Predprodajna mesta:

Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

Prvih 100 vstopnic: 12,99,

nadaljnje 14,99 EUR (predprodaja)

17,99 EUR (na dan koncerta).