Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
Dec
Mando Diao
21:00
26€


ŠVEDSKI PRVOKATEGORNIKI GARAŽNEGA INDIE ROCKA S PRVIM KLUBSKIM KONCERTOM PRI NAS!

Mando Diao, band, ki se je proslavil z mešanjem umazanega garažnega rocka z brit popom in kupom drugih glasbenih žanrov, k nam prvič v klubsko okolje prihaja v sredo, 5.12.2018. Nastopili bodo v ljubljanski Cvetličarni, predstavili pa se bodo s svojim bogatim glasbenim repertoarjem – vse od največjih hitov ‘Dance With Somebody’ in ‘Gloria’ do aktualnih ‘Good Times’ in ‘Shake’.

Band, ki smo ga vzljubili z drugim albumom ‘Hurricane Bar’ in je svetovno slavo dosegel s petim albumum ‘Give Me Fire!’, je doma na Švedskem. Mando Diao so nastali na pogorišču zasedbe Butler, v kateri sta prvič sodelovala ključni osebi banda: Daniel Häglund in Björn Dixgärd. Leta 1999 so tako uradno začeli delovati kot band in negovali svoj unikaten, domiseln in brezčasen glasbeni izraz, sestavljen iz garažnega rocka, popa, brit popa, soula in r’n'b-ja z močnimi vplivi glasbe iz 60-ih in 70-ih let prejšnjega stoletja. Še pred izidom prvenca ‘Bring ‘Em In’ jih je stroka in občinstvo primerjalo s kolegi The Strokes in The Hives. Že z drugim albumom ‘Hurricane Bar’ so Mando Diao dosegli mednarodni uspeh, sledil je kritiško izjemno dobro sprejet album ‘Ode to Ochrasy’ in album ‘Never Seen the Light od Day’. Veliki preboj pa je zanje prišel leta 2009 z albumom ‘Give Me Fire!’, ki vsebuje njihova največja hita ‘Dance With Somebody’ in ‘Gloria’. Sledili so albumi največjih uspešnic, B-sides in MTV Unplugged albuma, leta 2012 pa Mando Diao izdajo svoj prvi album v materinem jeziku ‘Infrused’, ki jim je prinesel švedskega grammyja in štirikratno platinasto naklado na domačem terenu. Dve leti kasneje izdajo album ‘Ælita’, ki prinese spremembo zvoka zasedbe – iz rocka se na albumu obračajo v dance in elektroniko, v synth rock, kar razdeli njihove fane. Mando Diao so v lanskem letu izdali svoj aktualni album ‘Good Times’, s katerim se zvokovno vračajo nazaj k svojim rock in soul temeljem, še vedno pa ostajajo nekje na preseku rocka in elektronike.

Band, ki se je proslavil s svojim unikatnim zvokom bo pri nas prvič v klubskem okolju nastopil v sredo, 5. decembra v ljubljanski Cvetličarni. Vstopnice za koncert so že na voljo v sistemu Eventim (spletna prodaja, Petroli, Pošte Slovenije …) po Early Bird ceni 22 eur. Po izteku Early Bird akcijske cene bo za vstopnico potrebno odšteti 26 eur, na dan koncerta pa 29 oz. 30 eur.

Mando Diao:

Web: https://www.mandodiao.com/

Facebook: https://www.facebook.com/mandodiaomusic

Youtube: https://www.youtube.com/user/MandoDiao

Instagram: https://www.instagram.com/mandodiaomusic/

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/345199549586162/

Link za nakup vstopnic: http://www.eventim.si/si/vstopnice/mando-diao-ljubljana-cvetlicarna-506898/event.html