Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

19
Jan
Manca Udovč ft. Nina Kraljić: Romanca
20:00
10€ predprodaja, 12€ na dan dogodka, 8€ d-š-u


Romanca je presek Mančinega dosedanjega (po)ustvarjanja. Ob treh klasičnih avtorjih, Mozartu, Moffatu in Lisztu, so v ospredju Mančine avtorske skladbe in akustične priredbe Nininih uspešnic. Poleg Mance in Nine bodo zasanjane melodije, hitre ritme in pestre rime posebej za ta večer soustvarjali Uroš Buh (vokal), Jan Gregorka (bas), Rok Nemanič (trobenta) in Gašper Peršl (bobni).

Manca Udovič je pianistka iz Ljubljane, ki ob klavirju spretno združuje klasično in jazzovsko znanje, ki ga je pridobivala pri uglednih glasbenih pedagogih doma in v tujini. Je večkratna dobitnica mednarodnih priznanj. Bolj kot priznanja in plakete jo bogatijo sodelovanja z glasbenimi kolegi, ki jo navdihujejo in usmerjajo v vedno nova polja ustvarjanja. Eno takih sodelovanj se odvija v projektu Romanca, ki je njen prvi večji projekt po vrnitvi z magistrskega študija klavirja na Akademiji za glasbo v Zagrebu.

Nina Kraljić je uveljavljena pevka mlajše generacije, ki je svoj preboj na sceno doživela leta 2015 z zmago v oddaji The Voice. Leto pozneje je Hrvaško zastopala na tekmovanju Pesem Evrovizije. Njen debitantski album Zaljuljali smo svijet ji je prinesel ugledno priznanje porin. Nina je senzibilna umetnica, ki odločno hodi po svoji poti, neozirajoč se na trende in hitrost današnjega časa. Navdih išče v odkrivanju novih kultur in njihovih glasbenih zapuščin. Tako se loteva tudi akustičnih priredb svojih skladb v projektu Romanca – z zanosom in željo, da zopet ponudi nekaj novega.

Uroš Buh je multi-inštrumentalist in igralec. Ustvarja v glasbenih zasedbah (Same babeGombač & Kradljivci časa, Josip Bras, Natriletno kolobarjenje s praho, …) in gledališčih (MGL, Mladinsko). Redno piše glasbo za gledališke predstave in posoja svoj glas junakom risanih filmov. Pred kratkim se je podal na samostojno pot z zasedbo BUH, s katero ustvarja avtorsko glasbo in besedila.

Jan Gregorka je uveljavljen basist, ki se je že med študijem kontrabasa na konservatoriju v Celovcu slovenski javnosti predstavil v zasedbah Greentown Jazz BandDrago Gajo 4tetMarko Tolja band … Danes kot redni član nastopa v bendih MagnificaMomento CiganoSoul jazz & jaz in Janeza Bončine Benča. Je umetnik, ki na vajah vedno prispeva nove ideje in poskrbi, da je groove v zasedbi odličen.

Rok Nemanič je eden najobetavnejših trobentačev mlajše generacije pri nas. Virtuoz klasične trobente jazzovsko znanje trenutno še pridobiva na Deželnem konservatoriju v Celovcu. Sodeluje s številnimi slovenskimi big bandi in manjšimi zasedbami. Je ustanovitelj skupine Balkan Boys, s katero koncertira na domačih in tujih odrih.

Gašper Peršl je nepogrešljiv bobnar mnogih slovenskih glasbenih skupin (Vlado Kreslin in Mali bogoviSevera GjurinMia ŽnidaričOto PestnerAndrej ŠifrerElevators). Sodeloval je tudi s priznanimi tujimi jazz glasbeniki, kot sta Billy Harper in Reggie Workman. Je pronicljiv glasbenik, ki v svojem igranju spretno prepleta mnoge glasbene žanre.

Organizacija: Kino Šiška. Projekt sta podprla Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Jata Emona, d.o.o.