Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

22
Feb
Majke & Partibrejkers
21:00
17€


Glasbena poslastica rokenrol legend bivše Jugoslavije

Partibrejkers – 30 let delovanja
Majke – Promocija albuma Teške boje

Cvetličarna bo 22. februarja gostila dve zveneči imeni rokenrol scene nekdanje Jugoslavije, ki glasbene odre treseta že desetletja. Partibrejkers bodo v kotlini zabeležili 30. obletnico delovanja, Majke pa v pravi rokenrol maniri predstavili svoj zadnji album Teške boje, ki je sicer izšel že konec leta 2011.

Oba benda imata za seboj neverjetno rokenrol zgodbo, polno zvenečih nazivov, ki so v njuno smer leteli z vseh strani. »Nacionalni rokenrol fenomen!« so domači in tuji mediji hvalili Majke, »Prvi album Partibrejkersov je remek-delo, ki ima še danes posebno mesto v glasbeni zgodovini bivše Jugoslavije« pa o sebi že trideset let poslušajo Partibrejkersi.

En srbski, drug hrvaški bend. Eni so v času svojih začetkov v parku za beograjskim hotelom Moskva poslušali in preigravali Stonese, Hendrixa, Led Zeppeline in Doorse, drugi so iz Vinkovcev v Zagreb prišli pod glasbenim vplivom bendov, kot so Flamin’ Groovies, MC 5, Steppenwolf, The Stooges in New York Dolls. Oba benda vokalno označujeta dve veliki imeni jugoslovanskega rokenrola, krivca za sam nastanek ene in druge skupine – Cane in Bare. Prvi vokal Partibrejkersov, ki ga oponašajo in citirajo vsi, ki se želijo ukvarjati z rokenrolom, pravi, da najbolj pomembni trenutku v zgodovini benda ni njihov nastop na koncertu Motorheadov ali tisti pred koncertom Chuck Berryja. »Ne, najbolj pomembni trenutki so tisti, ko damo vse od sebe in uresničimo, kar smo si zadali,« je realen Cane.

Goran Bare in Majke

Vokalni pečat Majkam pa že od vsega začetka daje vsem dobro znani Bare – za nekatere pop ikona, spet za druge rokenrol legenda, ki je skupaj z bendom na albumu Teške boje ponudil material za rokenrol klasike. Album je dolge mesece kraljeval med najbolje prodajanimi domačimi ploščami na Hrvaškem, sam singel Teške boje pa je na vrhovih glasbenih lestvicah kravžljal živce tistim, ki so jih želeli osvojiti. »Album je zelo poslušljiv in deluje kot odsev Majk iz boljše preteklosti,« je Tomica Šuljić zapisal v Mladinini recenziji Teških boj.

22. februarja bomo v Cvetličarni torej priča združitvi dveh legendarnih jugoslovanskih bendov, ki bosta v prestolnico prinesla tisti rokenrol okus, ki ji ga že nekaj časa primanjkuje. Zakaj Majke in Partibrejkersi skupaj? Ker je treba oba benda poslušat najglasneje, kar se da.