Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
Feb
Maia Vidal & PS I Love You
21:00
14€


Si predstavljate mešanico Beirut, Zaz, Rancid in plišastih medvedkov? Ne? Pridite pogledat Maïo Vidal!

MAIA VIDAL (Crammed Discs, ZDA/Fr) & PS I LOVE YOU (Paperbag Rec, Ca)
Tokrat kar dvojna lekcija dobre nove muzike: ameriška francozinja Maia vidal za ljubitelje zvoka Zaz, Beirut in vsega vmes, ter kanadski duo PS I Love You, ki ga rocka tako, da se jih ne bi sramovali ne Japandroids, ne Dinosaur Jr.

Maïa je svojim girl punk triom Kiev kot najstnica turala z Rancid na Vans Warped turneji, danes pa kot zrela multiinstrumentalistka in subtilna pevka izdaja že svoj drugi album za priznano ekelektično založbo Crammed Discs (Congotronics, Bebel Gilberto, Konono No.1, Cibelle…).
Na drugi letošnji Indekš lekciji bo Maïa predstavila svoj novi album Spaces ter uspešnice s prvega albuma God Is My Bike, na katerem je sodeloval tudi sam Marc Ribot. Maïa Vidal svojo edinstveno glasbo sklada in aranžira s pomočjo violin, harmonike, kitare, tolkal, otroških instrumentov in svojega značilnega ganljivega glasu.
Z mešanico sodobnih, odločnih skladb in odtenkov starodobnih melodij nas vodi na potovanje, ki je prijetno in obenem boleče odkrito, predvsem pa je v njem vedno prisotno čudenje. Album »God is My Bike«, ki je nastal v Barceloni, je svež in presenetljivo zrel prvenec za tako mlado glasbenico. Gius Cobelli je sodeloval kot tonski mojster in koproducent, poleg tega je posnel trobento in bobne. Marc Ribot je v dveh skladbah igral kitaro. Maïa je odpela vse pesmi in igrala vse preostale inštrumente. To je druga plošča Maïe Vidal’s, saj je prej v samozaložbi izdala EP »Poison«, ki ga je posnela pod psevdonimom Your Kid Sister. Album je vseboval njene različice punkovskih himn zasedbe Rancid, ki jih je preoblikovala v presunljive uspavanke in otožne valčke ter se tako poklonila glasbi, ki jo je imela rada kot najstnica. Maïa se je rodila v Združenih državah staršema francoskega in japonsko-nemškega porekla. Študirala je v Montrealu, zadnjih nekaj let preživela v Barceloni, trenutno pa živi na relaciji med Parizom in New Yorkom.

PS I LOVE YOU (Paperbag Rec / Can)
Po sledeh Japandroids prihaja še en izjemen kanadski duo.
PS I Love You sta Paul Saulnier (kitara/vokal) in Benjamin Nelson (bobni). Njun lanskoletni album Death Dreams je izzval navdušene kritike: “… zvenita kot če bi Tom Verlaine bil frontman Dinosaur Jr!” (NME).
“Novi album PS I Love You je tako vznemirljiv, da ga je treba poslušati mnogokrat, da lahko absorbiraš vsaj pol tega, kar ponuja. (Q

MAGAZINE: 4/5; Pitchfork: 8.1/10).
“…v svojih dih jemajočih vrhuncih je Death Dreams indie-rock album leta! (PASTE MAGAZINE)
Vsak dan v življenju postane pomembnejši, ko si v svojih sanjah že mrtev. Na prvi pogled bliskovit vzpon dua PS I Love You v vrh naraščajoče kompetitivne kanadske scene izgleda kot sanjska zgodba. V dobrem letu po izidu prvenca Meet Me At Muster Station in vzhičenih kritikah, je duo svoj domači kraj Kingston v Ontariu zamenjal za cesto in neskončno število koncertov po vsem svetu. Na neskočnem potovanju pa so se Saulnieru začele ponavljati sanje o lastni smrti in iz te razburkane mračne podzavesti je na površje priplaval bandov odlični drugi album Death Dreams. Death Dreams je izšel maja 2012 za založbo Paperbag Records, Fanta pa ga bosta v živo predstavila tudi na Indekš večeru v Šiški!