Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

19
Dec
Mad Professor
22:00
10€, predprodaja 7€


Legendarni dub producent Mad Professor se v Gala halo rad vrača in mi ga vsakič z velikim veseljem sprejmemo!

DUB CLUB: MAD PROFESSOR (VB)

Dr. Bancho (reggae, dub)
Kantriman (dub, dub stepper)
Satta Yard (dub stepper)
OhoRoho (reggae, dub)

Razveseljeval nas bo že tretjič in nam predstavil nove izdaje, ki jih je nanizal v zadnjih štirih letih.

Po dub albumih »The Dubs That Time Forgot’«, »Bitter Sweet Dub« in »Audio Illusions Of Dub«, je ob londonskih nemirih augusta 2011 izšla CD kompilacija novih in starih Ariwa komadov z močnim sporočilom, naslovljena »London’s burning«. Med leti 2012-13 se je Professor ob 30. obletnici Ariwa Sounds posvetil projektu »Back to Africa« ter dve leti zapored organiziral istoimenski festival v Gambiji, kjer preživlja vse več časa. Tam je nastal tudi koncept za album »Deliverance« z Lucianom, ki je izšel v začetku leta, sledi pa mu že drugi del, enostavno naslovljen »At Ariwa Sounds«, ki bo zunaj v kratkem.

Ne smemo pozabiti omeniti odličnega albuma »Cedric Congo meets Mad Professor«, ki je nastal v sodelovanju s članom slovitega tria The Congos, in pa dub poetry mlade izvajalke Redhead Qi, ki na prvencu »Rootikal Love« s svojo poezijo odpira nekatere občutljive teme. Tu sta še kompilacija »A Ruff Guide to Ariwa Sounds«, ki predstavlja nove hite skupaj s klasikami iz zajetnega kataloga založbe, sledi pa ji »Samba Dub experience«, ki ga je Professor posnel lansko leto v Braziliji. To pa še zdaleč niso vse novosti iz Ariwinega kataloga, nov materjal pripravlja z legendami reggae glasbe, kot so Frankie Paul,Vivian Jones, Big Youth, U Roy, Macka B, Aisha… Mad Professor prihaja k nam tudi s povsem svežo izdajo, dub albumom z novimi mixi znanih inštrumentalov in ritmov z naslovom »Dubbing with Anansi«.

Za obilo dobre muzike bodo pred in po koncertu poskrbeli Dr. Bancho, soustvarjalec oddaje Riddim Operator na Radiu Študent, Kantriman, nadebudni podgurski dub selektor Satta Yard (med drugim tudi nekdanji basist skupine Dubzilla), ki bo dobil priložnost za debitantsko predstavitev avtorske glasbe ter seveda Ohoroho, dober prijatelj Mad Professorja in veliki ljubitelj reggae glasbe, DJ in dizajner, med drugim tudi legendarnega plakata za Professorjev nastop v Gala hali leta 2007, ki ga le-ta še vedno uporablja za nastope po celem svetu.

Vstopnina: 7 € v predprodaji (Gala hala na prireditvah), 10 € na dan koncerta, 3 € po koncertu

Mad Professor, rojen kot Neil Fraser v južnoameriški Guyani, se je že od otroštva navduševal nad elektroniko (pri devetih letih je sestavil svoj prvi radio!) in tako tudi v šoli dobil svoj nadimek, po katerem ga poznajo po celem svetu. S trinajstimi leti se je preselil v London in nadaljeval z eksperimentiranjem v elektroniki, z leti nabral ogromno opreme in se posvetil glasbi, predvsem dubu. Po tem, ko je sestavil svojo prvo mešalno mizo, je leta 1979 ustanovil svojo založbo »Ariwa« in istoimenski studio. Sčasoma je poleg Ariwe zagnal še studio ”Are We Mad?” in danes deluje v obeh.

V osemdesetih se je uveljavil s serijo dvanajstih albumov ”Dub Me Crazy!”, ki je pritegnila poslušalce tudi izven reggae dub krogov. V svoji bogati karieri je sodeloval z eminentnimi imeni, kot so Lee ”Schratch” Perry, Johny Clarke, U Roy, Yabby You, Horace Andy, Bob Andy, Michael Prophet, Max Romeo, Kofi, Aisha, Sister Audrey, Macka B, Pato Banton, John McLean, Earl 16, Sly & Robbie, Mafia & Fluxy in drugi. Sredi devetdesetih je svoj legendarni status le še utrdil z remiksanjem drugega albuma Massive Attack, sledili so še remiksi Depeche Mode, Beastie Boys, Jamiroquai, Rancid ter produkcije za velike založbe, kot so Sony Music, EMI, Warner Brothers, Capitol Records in Virgin Records.

Mad Professorjev zvok tako potuje skozi razliène stile od lovers rock-a, dub-a, reggae-ja, roots-a v trip hop, techno in drum and bass.