Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

16
Apr
Los Explosivos
21:00
5€


Los Explosivos iz Mehike igrajo garažni rock’n roll iz sedemdesetih.

Skupina je gostovala v Sloveniji leta 2011 in 2012, med drugim so nastopili na odru Festivala Lent kot predskupina Tito and Tarantula, vračajo pa se ponovno v letu 2013 (marec/april). Če vas je zanimalo, kako bi zvenela glasbena skupina Sonics, če bi ta prihajala iz Mehike, namesto ZDA, so Los Explosivos pravi band za vas. Skupina, ki je že nastopila kot predskupina the Hives je ponudila neposreden, energičen in zelo sproščen, na trenutke zelo melodičen rokenrol, ki črpa vse iz časov The Beatles / Ramones / The Stooges … Snemali so albume za kultno ZDA založbo Get Hip!

Junija in julija 2011 so bili štirje Mehičani iz skupine Los Explosivos na svoji tretji evropski turneji in so imeli v Sloveniji nekaj prostih dni.  Odločili so se, da posnamejo nekaj pesmi v studiu Soundgrounded Mateja Gobca v Ljubljani.  Rezultat je bil cel album, saj se je med skupino in producentom takoj spletla magična vez. Matej Gobec je bolje kot kdorkoli drug razumel, kaj skupina potrebuje: poln zvok in vodenje.
Produkcijsko delo je opravil odlično in skupina je bila z delom zadovoljna. Dokaz: skupina je v studiu posnela še dve pesmi med svojo poletno turnejo leta 2012, hkrati pa so ga povabili v Mehiko k snemanju in produciranju naslednjega albuma pomladi leta 2013. Miksanje in masteriziranje bo Matej Gobec kasneje izvedel v svojem studiu v Ljubljani brez prisotnosti skupine, saj mu popolnoma zaupajo in so prepričani, da bo ustvaril čudovito zvočno podobo.
Album Satisfaction Woman je rezultat evropske turneje 2011, ker so Los Explosivos hoteli posneti album v živo, a je bila produkcija tako dobra, da so se odločili za studijski album. Tako celotno vzdušje studijskega albuma spominja na album v živo, posnet proti koncu 45-dnevne turneje, kar je nekaj, k čemur bi moralo stremeti več zasedb. Los Explosivos so v prvi vrsti ‘live band’. Na turneji 2012 so v Evropi odigrali 50 koncertov in vsepovsod obnoreli množice, skupina pa je dobila navdih za prihodnje ustvarjanje. Evropska turneja 2012 je bila tako zelo uspešna, da se je skupina odločila, da bodo z evropsko pustolovščino nadaljevali marca in aprila 2013, ko bodo predstavili novi album Satisfaction Woman skupaj z novim singlom z dvema pesmima, posnetima v avgustu 2012.

Nejasno omotičen zvok kitarista Sabuja je prisoten povsod na albumu, obkroža pa ga mehek in surovo neobdelan glas Kaska, katerega bobnanje je prav tako zelo strnjeno. Basist Alonso poskrbi, da je celota prežeta z mehiškimi vibracijami, kitarist Carlos pa vse skupaj dopolni s kitarsko mehkobo v stilu mariachi glasbenikov. Celoten album je glasba šestdesetih, garažni rock in rock’n’ roll, vendar pa vsebuje eksotičen mehiški podton, ki ga španska besedila le še dodatno poudarijo.
Če imate radi glasbo šestdesetih, ki je odigrana ‘z jajci’, je to pravi album za vas. Če imate radi rock z mehko kitarsko linijo, prav tako. Če vas nenavdihujoča in prazna moderna glasba dolgočasi, pojdite kupit ta album. Los Explosivos bodo tako novo kot starejšo generacijo ljubiteljev glasbe nedvomno odrešili dolgčasa. To je glasba vaše prihodnosti.
Današnja glasbena scena potrebuje novo brco, saj se z novo glasbo, pri kateri gre le še za recikliranje, ne dogaja nič več razburljivega. Vse smo že slišali. Zato se podajmo nazaj v dobro retro glasbo, a ji dodajmo energijsko brco 21. stoletja. Viva Mexico, cabrones.
Freddy Spaepen:  pravi ljubitelj glasbe in glasbeni manager skupine.

Zasedba:  Kasko (bobni in vokal), Sabu (kitara), Carlos (kitara) in Alonso (bas kitara)