Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

12
Nov
Lord Finesse
21:00
15€, Predprodaja 12€


Lord Finesse je starosta svetovnega hiphopa, DJ, MC, voditelj dogodkov, digger in vodja enega največjih kolektivov hiphoperske zgodovine – ekipe D.I.T.C. oz. Diggin’ In The Crates.

RAPETEK EXTRA: LORD FINESSE & DJ BOOGIE BLIND (ZDA)

LORD FINESSE (D.I.T.C., NY, ZDA) live!
DJ BOOGIE BLIND (X-Ecutioners, NY, ZDA)
DJ PHAT PHILLIE (Blackout/Bumsquad DJz Zagreb)

Brez njega svet najbrž do danes ne bi vedel kdo je Big L, za njegovo kariero je daleč najbolj zaslužen prav Lord Finesse. Na sceno je prihrumel v dvojcu Lord Finesse & Dj Mike Smooth, ki je za legendarno založbo „Wild Pitch“ izdal svoj prvenec. Leto kasneje je ustanovil ekipo D.I.T.C. (O.C., Big L, Showbiz, Ag, Fat Joe, Diamond D, Buckwild, Lord Finesse) in začel svojo solo kariero. Izjemno cenjeni plošči „Funky Technician“ in „Return Of the Funky Man“ sta ga ustoličila kot enega protagonistov podtalnega hiphopa 90-ih, kmalu pa tudi kot enega najinovativnejših Dj-ev in producentov. Leta 1996 je izdal še album „Awakening“, v tem tisočletju pa še edino ploščo s kolektivom D.I.T.C. Njegove produkcije in sodelovanja vsebujejo neverjetno dolg spisek raperskih velikanov , začenjši s Krs-Onom, Dj Premierjem in Brand Nubiani. Mnogi ga poznate tudi kot enega od producentov legendarnega prvenca Notorious B.I.G.-ja „Ready To Die“, kot večinskega producenta prvenca Big L-a, tudi resne lestvice najeminentnejših producentov brez Lord Finessa ne boste uspeli sestaviti. Hiphop brez Lorda Finessa vsekakor ne bi bil isti, kot je, ekipa D.I.T.C. pa je pustila neizbrisen pečat v svetu raperske produkcije

Z njim v Ljubljano prihaja še enega legenda, in sicer član enega največjih turntablistov vseh časov X-Ecutioners, gospodič Boogie Blind, ki s svojimi mixi in scratcherskimi perverzijami po nastopu pripravi še svoj izjemen set, med koncertom pa spremlja Lorda Finessa. Boogie Blind je sicer znan kot fen ekipe D.I.T.C., avtor mnogih njihovih mixtapov, kot zmagovalec različnih turntablerskih tekmovanj in brskalec po starih prašnih ploščah.

Vstopnina: 12 € v predprodaji (Gala hala na prireditvah, One Way Store, Lepa Žoga), 15 € na dan koncerta (Gala hala)