Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

21
Oct
Lola Marsh
20:00
12€ predprodaja, 14€ na dan dogodka


Dve leti po tem, ko je razprodala in navdušila našo malo dvorano, se očarljiva Lola vrača v velikem stilu, v veliko dvorano in s svežim albumom, ki izide junija letos! V vmesnem času je Lola Marsh s svojim zapeljivim indie-folk-popom navduševala vedno večje množice na festivalih, kot so Pohoda, Primavera Sound, Exit, Pukkelpop, Tallinn Music Week in mnogi drugi.

V najavi prvega koncerta zasedbe pri nas smo zapisali, da Lola Marsh zveni, kot da bi Quentin Tarantino režiral srečanje Lane Del Rey in Calexica v puščavi Negev. To še vedno drži!

Lola Marsh je indie-folk-pop bend iz Tel Aviva, ki sta ga ustanovila Gil Landau in Yael Shoshana Cohen, ki sta se srečala na študiju glasbe ter kmalu začela skupaj pisati, komponirati in nastopati. Kmalu so se jima pridružili še Mati Gilad (bas), Rami Osservaser (kitara, klavir) in Dekel Dvir (bobni).

Prvi večji mednarodni vtis je bend naredil leta 2014 na barcelonskem festivalu Primavera Sound, po katerem so začele deževati ponudbe, padla pa sta dogovora z založbo Universal Music in veliko koncertno agencijo.

Prvi singel ‘Sirens’, ki ga je Lola izdala marca 2015, je dosegel milijon predvajanj in skočil na peto mesto najbolj viralnih komadov na Spotifyju v ZDA.  Še bolje se je odrezal njegov naslednik ‘You’re Mine’ z osmimi milijoni predvajanj na Spotifyju in tretjim mestom na omenjeni lestvici. V začetku 2016 je bend izdal svoj prvi EP, letos junija pa končno izide njegov dolgometražni prvenec Remember Roses.