Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

21
May
Lampiončki 2013
12:00


Lampiončki veljajo za simbol tradicionalnih študentskih iger in predstavlja največji projekt organizatorjev t.j.ŠOUM.

Ti so že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru in so s svojo tradicijo prerasli v edini pravi študentski praznik, ki vsakoletno združuje množice mladih med 15. in 30. letom oz. vseh mladih po srcu. Letos se bodo izpeljali 27. Lampioncki, kar jih uvršča med dogodke z najdaljšo tradicijo med vseslovenskimi študentskimi dogodki. Prepoznavnost dogodka presega štajersko območje saj mlade poleg pestrega programa pritegne tudi to, da je udeležba na celodnevnem dogodku popolnoma zastonj in tako se nam pridruži okoli 15.000 obiskovalcev.

V popoldanskem casu potekajo športno – zabavne Lampiončkove igre in predstavitve študentskih klubov, zvečer pa sledi osrednja glasbena prireditev. Organizatorji vsako leto zagotovijo pester družabni program, popestren s koncerti številnih glasbenih skupin in z dogajanjem na kar treh odrih.

Med 20 nastopajočimi na festivalu, bodo glavni oder zasedli znani domači in tuji glasbeniki, na Elektronskem odru se bodo predstavili svetovno znani ustvarjalci elektronske glasbe oz. DJ-i. Tretji oder bodo zasedli ustvarjalci t.i. mariborske glasbene scene. Prireditev poteka na prizorišču pred Mariborskim otokom, ki je daleč stran od mestnega vrveža in je tako možno, da pride vsak del programa do izraza v svoji celostni podobi.

Nastopajoči:

GLAVNI ODER:

-Mi2
-Mambo Kings
-Adi Smolar
-Presenečenje

/////////////////

ELEKTRO ODER: comming soon :D

-Christopher Lawrence

/////////////////

MARIBORSKI ODER:
-zmagovalci natečaja ŠOUROCK ’13
-Alice blue
-Wyleshade
-The sticky licks
-I vs. I
-Strike a fire

Dogodek, na katerem preprosto ne smeš in ne moreš manjkati!