Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

3
Mar
Lamb
21:00
18€, 22€ na dan dogodka, 14,40€ d-š-u


Z novim albumom “Backspace Unwind” se ponovno v soorganizaciji Kina Šiška in ŠKUC Buba vrača kultni angleški trip-hop duo LAMB!

Dvajset let je dolga doba, da bi človek ustvarjal glasbo, kakršno ljudje hočejo poslušati. Je pa tudi obdobje, v katerem bi marsikateri glasbenik izčrpal svojo ustvarjalnost in pustil, da usahne. Na srečo se to ni zgodilo z Lamb. Izid njunega šestega albuma prinaša še en pladenj izvrstne elektronike, ki zveni sveže in sodobno, hkrati pa še vedno pri vsakem komadu ohranja njuno edinstveno čarobno sintetizatorsko preobleko.

Album je večinoma nastal v studiu Andyja Barlowa, ki se zaradi panoramskega razgleda po parku South Downs imenuje »The Lookout«, enak občutek prostornosti in krajinskosti pa je skozinskoz prisoten na albumu. Poleg tega nesporno zaznamo prisotnost dveh umetnikov, ki se v svoji koži počutita kot doma in jima je udobno delati drug z drugim, zato sta sposobna eksperimentirati, tako v smislu produkcije kot Lou Rhodes tudi pri prenosa glasu in besedil na povsem nov teritorij.

Čeprav je duo Lamb nastal v Manchestru, se ju pogosteje povezuje z bristolskim trip-hop zvokom, ki je bil popularen v devetdesetih. Poleg trip hopa je njun glasbeni slog posebna mešanica jazza, duba, breaka in drum and bassa, vsebuje pa tudi močne vokale in, posebej v zadnjih delih, nekaj akustičnih vplivov.

Vse od začetka se sprva zdi, da je na albumu prisotna široka raba raztresenih tekstur loopov, kar je v letu 2014 postalo sinonim za elektronsko glasbo, zato dobimo občutek, da si morda Lamb pač prizadevata ujemati se s strukturo, ki je trenutno tako zelo priljubljena. Vendar pa je dvojica naredila nekaj drugega, saj se navdihujeta pri drugih trenutnih pojavih v glasbi, te pa sta razprla in jih preoblikovala v nekaj, kar je povsem njun izdelek.

Protagonista:

Lou Rhodes

Andy Barlow

Albumi:

Lamb (Mercury, 1996)

Fear Of Fours (Mercury, 1999)

What Sound (Mercury, 2001)

Between Darkness And Wonder (Mercury, 2003)

5 (Strata Music, 2011)

Backspace Unwind (Strata Music, 2014)

Web:

http://lambofficial.com

https://www.facebook.com/LambOfficial

Organizacija: Kino Šiška in ŠKUC-Buba / http://www.bubabooking.si/, http://www.skuc.org/ /