Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

9
Dec
Laibach
21:00
22€ predprodaja, 25€ na dan dogodka


Po zmagoslavni osvojitvi Severne Koreje, ovekovečeni tudi v odmevnem filmu Liberation Day, se je kultna domača zasedba Laibach vrnila s prvim studijskim albumom po leta 2014 izdani uspešnici Spectre. Dvajseti studijski album Also Sprach Zarathustra, ki že žanje pohvale kritikov po vsem svetu, bodo na naših tleh premierno predstavili na dveh večerih prav v Šiški, nastop pa seveda dopolnili tudi z ostalimi skladbami iz svojega zajetnega repertoarja.

Slovenske institucije Laibach, ki že skoraj štiri desetletja neustavljivo melje skozi glasbeni svet, ni potrebno posebej predstavljati. Svojo najnovejšo mojstrovino Also Sprach Zarathustra je umetniški kolektiv prvotno ustvaril za gledališko predstavo Tako je govoril Zaratustra, temelječo na najpomembnejšem delu slovitega filozofa Friedricha Nietzscheja. Album je The Quietus opisal kot spektakularen in sublimen, morda celo kar zasedbin magnum opus. S hvalo ne skoparijo niti drugi mediji – PopMatters bi nove kompozicije recimo uporabil kar za spremljavo naslednjega filma Davida Fincherja, Mojo je ploščo označil za “100 % Laibach”, Wiener Zeitung pa je zapisal preprosto “Laibach je zakon,” če omenimo le nekatere.

Premierno predstavitev v živo bo plošča, podprta tudi s starejšimi uspešnicami, v Sloveniji doživela konec leta v Kinu Šiška. Kdor je leta 2014 uspel dobiti vstopnico za razprodane Križanke ob predstavitvi prejšnje Laibachove plošče, Spectre, ve, da gre tudi tokrat za dogodek, ki se ga ne sme zamuditi. Kdor ni, ve zdaj. Zaratustra bo spregovoril decembra!