Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

1
Apr
Lagwagon + The Flatliners + Western Addiction
20:00
20€ predprodaja, 25€ na dan dogodka


LAGWAGON (ZDA; Punk Rock)
THE FLATLINERS (Kanada; Punk Rock)
WESTERN ADDICTION (ZDA; Punk Rock)

Ne, ni prvoaprilska šala! Lagwagon so po devetih sušnih letih povili nov album in mu dali ime “Hang”! Album je odličen in čeprav so na naslovnici vislice, ki jih obletava mrčes, je njegova vsebina dokaz, da je kalifornijski punk 90ih še vedno in še kako živ!

Zapovrh jih na turneji spremljajo kanadčani The Flatliners, ki so punk rock prenesli na nove generacije in še čisto sveži kalifornijski Western Addiction. Ja, punk’s not dead yet!

LAGWAGON

Po devetletnem premoru in dolgo pričakovanem albumu Hang, se na koncertna prizorišča vračajo velikani punk rocka, Lagwagon. Z novim ploščkom so se odmaknili od pričakovanih rifov, ki so zaznamovali njihovo ustvarjanje v devetdesetih ter v posluh ponudili svojo mračnejšo plat, ki premleva teme izgube, staranja, izdaje – razmišljanja vsakdanjega človeka, ki čuti potrebo po povezanosti ter razumevanju samega sebe.

Band, ki je svoj čas odigral 284 koncertov v enem letu, v svoj repertoar prinaša svežino: »To je prva plošča v celotni zgodovini banda, ki jo želimo v živo predstaviti v celoti,« dodaja Joey.
Hang pa ni samo zven zrelega glasbenega izražanja, temveč je posvečena tudi pokojnemu Capovemu prijatelju Tonyju Slayju (No Use For A Name), ki je zapustil svet tik preden sta s Capom odigrala zadnjo akustično turnejo.

»Ves čas pišem,« pravi Cape, »a velikokrat sem čutil, da vse moje delo ni primerno za band, kot je Lagwagon – ker se ves čas oblikujemo, se spreminja tudi način in slog ustvarjanja glasbe. Včasih je potrebno desetletje, da se zvezde uskladijo in postavijo na svoje mesto!«

THE FLATLINERS
Če bi porabili vsako minuto in vsak cekin, ki ga premorete »on the road«, bi lahko ustvarili album Dead Language. Ekipo, ki že desetletje preigrava svojo glasbo v vsaki kleti, koncertni dvorani, vsaki mali evropski državici, sestavljajo isti štirje člani, na istih štirih instrumentih. Svoje nastope v tem dolgem obdobju so označili za čas hitre hrane, hudih mačkov in popravil kombija, ter seveda – glasbe!

The Flatliners niso le štirje dečki, ki vsak večer žgejo nekaj sto kilometrov od doma. So dečki, ki žgejo na hodnikih Overlook Hotela kot nenavadno vznemirljivi dvojčici v The Shining.
Dead Language je logičen ter prepričljiv odgovor na najuspešnejšo plato Cavalcade, ki je luč sveta ugledala leta 2010. Brutalno močni, sveži zvok je produkt večletnih izkušenj, ki so band naučile delovati kot izjemno povezana ekipa. (Ustvarjalna) svoboda, ki je s preciznostjo in natančnostjo prišla z odgovornostjo do glasbe, je na novem ploščku ostro izražena. Dead Language je neposredna in iskrena pripoved desetletja muziciranja, ki se je morala zgoditi.

WESTERN ADDICTION
Western Addiction are back! Nikoli se pravzaprav niso razšli – leta po tridesetem tečejo hitreje in preden so se zavedli, je bilo leto naokoli…

2005 je band doživel velik vzpon. Z albumom Cognicide so dokazali, da jim ne manjka idej ter znanja za izvajanje kompleksnejših komadov, ki so jih podprli z močnimi besedili. Odre in turneje so si preteklosti delili z velikani punk rock scene – v ZDA s Propagandhi ter New Mexican Disaster Squad, na japonskem pa z NOFX. Deseta obletnica izida 7” je za Western Addiction nov začetek, ki ga bodo zagotovo vestno nadgrajevali.

FB DOGODEK
VIDEO

Vstopnina: 20 € v predprodaji, 25 € na dan koncerta
Predprodaja: Madness na Trubarjevi, Gala hala, Eventim.si in On-Parole.com

Organizacija: Društvo KAPA