Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

7
Jul
Kvelertak
20:00
25€, predprodaja 18-22€


Rokenrol, cepljen z metalskimi zvoki in punkovskim odnosom.

KVELERTAK (Norveška)

Norveška šesterica pod imenom Kvelertak udriha v svojem jeziku, brezkompromisno in v glasbi meša vse kar jo pač sproti navdušuje. Bend, ki je nastal pred sedmimi leti in lani povil svojo drugo celovečerno ploščo Meir (Roadrunner) si je letošnje poletje vzel za svoje. Poleg odmevnih festivalov – Rock Am Ring, Rock Im Park, ga čaka kopica nastopov z Metallico. To seveda ne preseneča, saj je šefe James Hetfield že pred časom zapisal, da je frontman Hjelvik na odru pravi divjak.

Breskrbna himničnost z jajci je bend v zadnjih letih popeljala okoli sveta, česar šest prijateljev z zahodne obale Norveške ni nikoli pričakovalo. A se je zgodba odvijala precej hitro. Najprej jih je sprejelo domače občinstvo, vrtel jih je nacionalni radio in še kot demo bend so na festivalu Roskilde nastopili pred kar 3000 ponorelimi oboževalci. Ravno živi nastopi so vest o bendu razširili naokoli, saj so kritiki navdušeno pisali o krvavo resnih nastopih in se spotikali ob množico zlepljenih žanrov, ki so jim skupne zasedbine nalezljive melodije.

Oba albuma je produciral Kurt Ballou, kitarist zloglasne zasedbe Converge, za oblikovanje pa John Baizley, ki ga sicer poznamo iz zasedbe Baroness. Kvelertak pač združuje raznovrstno iz sveta težkih kitar. Pa naj bo to stadionska Metallica ali pa podivjani Converge.

Vstopnina:
Early Bird: 18 €
Predprodaja: 22 €
Na dan koncerta: 25 €

Predprodaja:
Eventim.si, Madness (Trubarjeva, Ljubljana), Gala hala

FB EVENT