Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

12
Sep
KŠ X: Operators
20:00
10€ predprodaja, 12€ na dan dogodka, 8€ s popustom


Pod vodstvom marljivega Dana Boecknerja (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits) se po navdušujočem prvem obisku leta 2016 v Šiško z novo ploščo vračajo Operators. Plošča Radiant Dawn izide maja 2019, na njej pa se Boecknerjev vokal prepleta s cinematičnim zvokom analognih glasbil.

Kanadska zasedba Operators, v kateri poleg Dana Boecknerja najdemo njegovo partnerko Devojko in Sama Browna (Divine Fits, New Bomb Turks), je nastala leta 2014, že dve leti pozneje pa nas v okviru cikla Indekš obiskala s prvencem Blue Wave. Bend se je hitro priljubil poslušalcem in je tudi med redkimi ki so na znamenitem festivalu Primavera Sound nastopili dve leti zapored – nastop leta 2017 smo ujeli tudi Šiškarji in takoj je bilo jasno, da morajo Operatorsi spet zaiti v naše konce.

V vmesnem času je bil Boeckner zaposlen z drugimi projekti – izdal je novo ploščo z Wolf Parade in nas z njimi obiskal lani, posnel je skladbo za hvaljen film Mandy, z Operatorsi pa je odigral v hipu razprodan niz nastopov, sestavljenih izključno iz materiala že razpadlih Handsome Furs. Zdaj je končno nastopil čas za nov studijski album Operatorsov. Štirinajst veličastnih novih electro pop skladb na Radiant Dawn je prežetih z znanstvenofantastično distopijo v slogu sedemdesetih let prejšnjega stoletja, plošča pa s svežo energijo predstavlja logičen naslednji korak v Boecknerjevi karieri. S takim naslovom albuma pa seveda ni druge, kot da ravno ta bend otvori večdnevno praznovanje Šiškine 10. obletnice.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška. Dogodek poteka v okviru praznovanja 10. obletnice Kina Šiška.