Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

16
Oct
Kraak & Smaak live
21:00
22€, predprodaja 14-18€


Kraak & Smaak je trio glasbenih producentov iz nizozemskega Leidna, ki ga sestavljajo Oscar de Jong, Mark Kneppers in Wim Plug.

Elektro/soul/funk,/lounge/downbeat live bend, eden od vrhuncev letošnjega Szigeta in lanskega Exita in bend, ki ga ugledna revija za dance glasbo IDJ skupaj z imeni, kot so Chemical Brothers, Moby in The Prodigy priporoča kot »zasedbo, ki jo morate videti«! Za fene Thievery Corporation, Kruder & Dorfmeister, …

Prizorišče:Katedrala

Leta 2003 pri britanski založbi Jalapeno Records izide prvih nekaj singlov. Zanimanje Annie Nightingale in Peta Tonga, DJ-jev na Radio One, pripelje do predvajanja na radijskih valovih in snemanja gostujočega DJ miksa za BBC. Temu sledi več remiksov za britanske glasbenike, kot je Mark Rae, in turneji po Ameriki in Avstraliji.

Debitantski album ‘Boogie Angst’ v letih 2005/6 izide v Veliki Britaniji, Beneluksu in na Japonskem, hkrati pa nastane zasedba, ki z nastopi v živo spremlja DJ sete. V letih 2006/7 nastopijo na osrednjih mednarodnih festivalih, kot so Pinkpop, Sziget, SXSW v Austinu, Winter Music Conference v Miamiju, Bonnaroo, festival glasbe in umetnosti Coachella, avstralski Good Vibrations, in se odpravijo na prvo ameriško turnejo po manjših klubih. V tistem obdobju večkrat tudi otvarjajo nastope zasedbe Faithless. Njihov prvenec s podporo Jasona Bentleyja z ameriške radijske postaje KCRW ponovno izide na ameriškem trgu pod okriljem založbe Quango Music, več skladb pa se znajde v ameriških televizijskih nadaljevankah, kot so Talenti v belem, Moški v Krošnjah in Kaj je z Brianom?

V začetku leta 2007 izide album ‘The Remix Sessions’, na katerem najdemo predelave komadov zasedb Jamiroquai in Kruder & Dorfmeister. Vsebuje tudi remiks skladbe ‘Man Of Constant Sorrow’ iz filma bratov Coen Kdo je tu nor?

Leta 2008 izide njihov drugi avtorski album ‘Plastic People’. V ZDA album in single izda založba Ultra Records. Prvi single z albuma, ‘Squeeze Me’, pri katerem sodeluje britanski pevec Ben Westbeech, postane uspešnica na nizozemskih pop lestvicah, tudi sicer je dosti predvajan na radijskih in televizijskih postajah povsod po svetu, ameriški ponudnik digitalnih prenosov Rhapsody pa ga uporabi v odmevni televizijski reklami.
Videospot, ki temelji na konceptu animacijske knjige in je delo nizozemskega režiserja Andreja Maata, med drugim navduši ameriškega zvezdniškega blogerja Pereza Hiltona (ki njihovo glasbo opiše z besedami ‘Amy Winehouse sreča Mobyja’) in hip-hoperja / producenta Kanyeta Westa ter pobere vrsto najrazličnejših nagrad. Ena vodilnih DJ-jev radia BBC Radio 1, Annie Mac povabi Kraak & Smaak, naj posnamejo mini miks.

Ugledna mednarodna revija za dance glasbo IDJ Kraak & Smaak skupaj z imeni, kot so Chemical Brothers, Moby in The Prodigy predstavi kot »zasedbo, ki jo morate videti«. Na podlagi tega priporočila Kraak & Smaak leta 2008 nastopijo na festivalih Glastonbury, Bestival, Bloom, Lovebox, The Big Chill in v britanskih klubih The Cargo in The End, na ameriškem glasbenem festivalu Rothbury, na nizozemskem festivalu Lowlands in ponovno na Szigetu. Med svojo ameriško turnejo ob koncu leta 2008 v živo nastopijo v televizijski pogovorni oddaji Jimmy Kimmel Live! na kanalu ABC. Januarja 2009 skupaj z britansko vokalistko Adele osvojijo nagrado European Border Breakers Award, ki jo s podporo EU podeljuje festival Eurosonic v Groningenu, televizijski prenos pa vodi Jools Holland.

V letih 2009 in 2010 sledijo nove turneje DJ in živih nastopov po ZDA, tako v klubih in na festivalih, ki vključujejo Ultra Music Festival v Miamiju, Rothbury, Coachella, Detroit Movement, Wakarusa v Arkansasu itd. Temu sledijo novi remiksi za Sanderja Kleinenberga, Sama Sparroja, Feddeja le Granda, Maxwella in zasedbo Darwin Deez.

Maja 2011 izide tretji album zasedbe K&S ‘Electric Hustle’, na katerem nastopita legendarna ameriška vokalista Romanthony in Lee Fields, pa tudi britanski blues glasbenik John Turrell in nizozemska vokalistka Anne Schra. Kalifornijski radio KCRW Nizozemce ponovno vzame pod svoje okrilje in njihov album podpre z obsežnim vsakodnevnim predvajanjem v svojih oddajah. V začetku leta 2011 zagonski single tega albuma – Dynamite – postane najpogosteje izbran elektronski posnetek na ameriških univerzitetnih radijskih postajah – s čimer potolče zasedbo Daft Punk. Naslednji single Let’s Go Back feat. Romanthony se z radijskim predvajanjem v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in na Nizozemskem ter z visokimi uvrstitvami v vodilni spletni trgovini za dance glasbo Beatport.com vzpenja po mednarodni skupnosti dance glasbe. Oktobra se odpravijo na še eno DJ turnejo po ZDA.
Na področju remiksov se leta 2011 lotijo še več uveljavljenih in obetavnih umetnikov, kot so Moby, Aretha Franklin, Imelda May in Caro Emerald. Poleti 2011 ponovno ogromno nastopajo po Evropi. Med drugim obiščejo festivale Glastonbury in Big Chill v Veliki Britaniji in Exit v Srbiji.
V začetku leta 2012 izide tretji single Hold Back Love, ki si na mednarodnem tržišču tako med oboževalci kot DJ-ji prisluži posebno pozornost kot Lovebirds remiks. Vztrajno vzpenjanje po lestvicah spletnega portala Beatport se aprila nadaljuje z izidom še enega projekta, usmerjenega v plesišča, EP-ja Kraak Beats (Volume 2).
Poleti 2012 si pot po Evropi ponovno utrejo tako z DJ kot živimi nastopi, saj zasedba obišče številne dance, pop in jazz festivale v Veliki Britaniji (festival Beat-Herder kot headlinerji), na Nizozemskem (Extrema Open Air), v Rusiji, na Madžarskem (Sziget), Češkem (United Islands), v Romuniji, Švici, na Hrvaškem in drugod.
Junija izide album Mixed Feelings, ki vsebuje DJ miks in kompilacijo novih posnetkov, remiksov za druge ustvarjalce ter remiksov z albuma Electric Hustle, in se v Združenih državah takoj po izidu uvrsti na tretje mesto lestvice CMJ.
Poleg tega K&S julija nastopijo kot gostujoči DJ-ji v radijski oddaji Toolroom Marka Knighta in se svojim remiksom Solomunovega Cloud Dancerja ponovno uvrstijo na Beatportove lestvice (kar pomeni, da so se v letu 2012 na te lestvice uvrstili že s sedmimi posnetki).

Official blog / website

http://www.kraaksmaak.com

Facebook

http://www.facebook.com/KraakAndSmaak

Twitter

http://twitter.com/#!/kraaksmaak

Katja Šulc bo v sodelovanju z DJ Pierom (RDYO DJs) in jazz trobentačem Igorjem Matkovićem predstavila oba dosedaj izdana singla – I Love You, You Scream in There Will Be Boys ter ostali material z albuma, ki bo v kratkem ugledal luč sveta. Gre za subtilno mešanico urbanih žanrov, tako starejših kot sta jazz in šanson kot novejših kot je dubstep.