Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

17
Feb
Koromač
20:00
6€ predprodaja, 8€ na dan dogodka


Nekdanji Klubski maratonci Koromač, neustrašni združevalci ekstremnih kitarskih zvokov in jazzovske improvizacije, bodo izdajo nove plošče, posnete lani v živo na 24. festivalu Jazz Cerkno, obeležili s koncertom v Kinu Šiška, na katerem se bodo predstavili v razširjeni mednarodni zasedbi.

Zasedba Koromač že od ustanovitve leta 2009 združuje radikalne zvrsti ostrejšega kitarskega zvoka, kot so hardcore, punk, metal ali crust, v zadnjih letih pa so pod vplivom delavnic priznanega slovenskega tolkalca Zlatka Kaučiča hrupni mešanici dodali še jazz in improvizacijo. Začetna zasedba klasičnega rockovskega tria (vokal in kitara, bas, bobni) se je z leti tako spreminjala in se danes ustalila v sekstet z dvema bobnarjema in saksofonom.

V taki zasedbi so Koromač prvič nastopili leta 2013 na Klubskem maratonu Radia Študent, dve leti zatem pa objavili prvenec Punk Enough?, s katerim so si želeli podirati meje žanra, a hkrati ostati kar se da blizu njegovi sredici: d-beat bobnarskim beatom, hitrim in žgočim kitaram ter agresivnemu hreščanju pankerskega dretja, ki so ga nadomestili s še bolj glasnim saksofonom.

Ob svoji desetletnici se je bend odločil za predstavitev novih skladb in tudi novega zvoka zasedbe, saj so se izvirnemu sekstetu pridružili saksofonist Boštjan Simon in dva italijanska glasbenika, trobentač Francesco Ivone ter Giorgio Pacorig na klaviaturah in sintetizatorjih. S premiernim nastopom razširjene zasedbe na 24, festivalu Jazz Cerkno so odpihnili občinstvo, koncert pa tudi posneli in decembra objavili kot svoj drugi album z naslovom Kontrapunk. S petimi novimi komadi so se oddaljili od punka in zajadrali v drugačne vode. Eni bi rekli bolj metalske, drugi nekoliko bolj plesne vode, seveda pa bo najbolje, če preverite sami.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška v sodelovanju z Jazz Cerkno.