Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

11
Jun
Kill Kenny
21:00
0€


Novomeško zasedbo Kill Kenny čaka pestro leto – poleg številnih koncertov doma jih čakajo nastopi na festivalih Exit, Waves Vienna in Bežigrad fest, pripravljajo pa tudi nov material.

Kvartet Kill Kenny je v smislu lastnega umetniškega izraza unikatna zasedba, ki s svojim delom nazorno predstavlja val novih smernic in pristopov v slovenskem glasbenem underground prostoru. V njihovem prepoznavnem zvoku se pretaka veliko glasbenih stilov, najlažje pa bi jih označili kot alternativen rock bend. Kill Kenny prepričajo s kvalitetno avtorsko glasbo in pristnimi, energičnimi ter iskrenimi koncerti in energiji, ki jo izžarevajo z odra.
Kill Kenny so svoj začetek obeležili leta 2009. Nase so opozorili s skladbo ‘Outta control’, konec leta 2011 pa so izdali svoj prvenec z naslovom ‘Josh’. Med, ob in po izidu albuma so neprestano koncertirali po raznolikih lokacijah; od manjših, alternativnih slovenskih klubov do večjih festivalskih odrov (Rock Otočec, Schengenfest, Pivo in cvetje …). Ob tem so bili izbrani na natečaju Vala 202.
svojstvenost benda znotraj slovenskega prostora nakazuje na nove smernice glasbe. Energična skupina prihaja iz Novega mesta in ustvarjajo avtorsko glasbo, katero začini svojevrsten vokal.