Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

28
Jan
Kill Kenny
21:00
5€


Novomeški alter indie in rokenrol ter bluz kvartet je posnel novi single, video in se podaja v januarju na serijo promocijskih nastopov po domačih klubih!

Kvartet Kill Kenny je v smislu lastnega umetniškega izraza unikatna zasedba, ki s svojim delom nazorno predstavlja val novih smernic in pristopov v slovenskem glasbenem underground prostoru. V njihovem prepoznavnem zvoku se pretaka veliko glasbenih stilov, najlažje pa bi jih označili kot alternativen rock bend. Kill Kenny prepričajo s kvalitetno avtorsko glasbo in pristnimi, energičnimi ter iskrenimi koncerti in energiji, ki jo izžarevajo iz odra.

Kill Kenny so svoj začetek obeležili leta 2009. Nase so opozorili s skladbo ‘Outta control’, konec leta 2011 pa so izdali svoj prvenec z naslovom ‘Josh’. Med, ob in po izidu albuma so neprestano koncertirali po raznolikih lokacijah; od manjših, alternativnih slovenskih klubov do večjih festivalskih odrov (Rock Otočec, Schengenfest, Pivo in cvetje …). Ob tem so bili izbrani na natečaju Vala 202: Imamo dobro glasbo, naš največji pivovar pa jih je v svojem natečaju Mecen slovenske glasbe izbral in sofinanciral njihov aktualni videoizdelek – videospot za skladbo ‘Killin’ time’.

V preteklih dveh-treh letih je band čakalo kar nekaj izzivov; z nastopom v okviru Slovenskega tedna glasbe so si priborili nastop na kar dveh tujih festivalih – mednarodnemu občinstvu so se pred dvema letoma poleti predstavili na festivalu Exit, oktobra so gostovali na festivalu Waves Vienna.

Kill Kenny (Jure Košir, Uroš Kušljan, Marko Grubar, Dejan Slak) za naslednje leto napovedujejo kar nekaj novosti – že pozimi od njih lahko pričakujete nove pesmi in izdajo. Osnutke novih skladb boste lahko slišali na enem od številnih koncertov, ki jih Kill Kenny pripravljajo v začetku leta po Sloveniji.

FB: https://www.facebook.com/pages/Kill-Kenny-SLO/327741247252459?fref=ts

Videospoti:

Outta Control:  http://www.youtube.com/watch?v=NKTc_aOm9ic

Killin Time: http://www.youtube.com/watch?v=YXiqfRK5AoY

When It is Over: http://www.youtube.com/watch?v=8cMHmgk-Txg

Info: http://www.kurzrockvibe.si/kill-kenny/

FB: https://www.facebook.com/pages/Kill-Kenny-SLO/327741247252459?fref=ts