Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

14
Aug
Kikagaku Moyo + nemanja
20:00
15€ predprodaja, 12€ s popustom


Sredi avgusta nas bodo na eksotično potovanje z eklektično zmesjo rocka, krauta, acid folka in še česa vodili japonski psihedeliki Kikagaku Moyo. Bend se je z lani izdano ploščo Masana Temples uveljavil kot eno najbolj obetavnih imen sodobnega neopsycha, ki se odlikuje tudi po izjemnem smislu za živo improviziranje in ki so ga na turnejo povabili celo King Gizzard & The Lizard Wizard, nastopil pa je tudi na festivalih, kot so Roadburn, Austin Psych Fest in Desertfest. Pred njimi nam bo iz glasbenih tarot kart prerokoval nemanja, puljski glasbenik, ki na svojem letošnjem albumu črpa iz Bližnjega in Daljnega vzhoda.

Tokijski psych-rockerji Kikagaku Moyo v svoji dobrovoljno usmerjeni mešanici žanrov z vseh vetrov, od tradicionalne indijske glasbe do krautovske repeticije in kitarskih nažigov, elegantno drži ravnovesje med mehko kontemplacijo in težkim džemanjem. Od izdaje prvenca leta 2013 se je zasedba tudi po zaslugi neumornega koncertnega urnika uveljavila kot ljubljenka sodobne psych scene po celem svetu in nastopila na uglednih žanrskih festivalih, kot so Roadburn, Austin Psych Fest in Desertfest.

Lani je bend izdal svojo četrto polnopravno ploščo Masana Temples, zakoličeno nekje v drugih dimenzijah, a vseeno dostopno in sproščeno. Album, “za katerega se zdi, da tudi v počasnejših trenutkih stalno rine dalje, zamegljena, sanjam podobna spremljava klasičnega filma ceste” (The 405) bo ob bendovem prvem obisku naših krajev kot nalašč za lajšanje sopare ljubljanskega poletja.

Za samostojnim projektom nemanja stoji puljski glasbenik Luka Šipetić, sicer tudi član bendov NLV in Para Lele. Z aprila izdanim albumom Tarot Funk, sicer drugim pod tem nadimkom, a slogovno precej oddaljenim od leta 2015 izdanega prvenca, je navdušil regionalno blogosfero. Na plošči prek devetih skladb, poimenovanih po devetih kartah tarota, glasbenik pripoveduje pripetljaje iz preteklega leta, a jih pušča odprte poslušalčevi interpretaciji. Zvočno se album poklanja izročilu tajskega funka, anatolskega rocka, kamboške psihedelije in drugih vplivov z vseh vetrov. Ni potrebno biti vedeževalec, da vidiš, da nemanja še kako obeta.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.