Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

29
May
Keiji Haino​​​​​​ (+ Cadlag, Dave Phillips)
20:00
13€ predprodaja, 15€ na dan dogodka


Kino Šiška in Društvo Infundibulum (Zasavje Noisefest International 2017) v posebni 4. ediciji festivala, ki ga lahko obiščete v Trbovljah, in pred-festivalskih dogodkov, ki se bodo odvili po drugih slovenskih regijah, predstavljata nastop Keijija Hainoja (eksperimentalna kitara), projekta Cadlag (drone/noise) in Davea Phillipsa (live action).

Keiji Haino​​​​​​, vsestranski japonski glasbenik, eksperimentator in izviren multi-instrumentalist, ki deluje že od prve polovice 70-ih let prejšnjega stoletja, z bogato zgodovino zvočnega ustvarjanja in posebnim čutom za detajle zvok tretira kot živo bitje, ki ga je šele potrebno iz/najti. Od vplivov Antonina Artauda do The Doors, evropske srednjeveške glasbe, improvizacije, minimalizma, raziskovanja glasu, noisea in drona, pa še bi lahko naštevali – vsi kažejo na njegov skrajen čut za zvok in njegovo prezenco v prostoru. Hainovo glasbeno ustvarjanje se umešča v sam vrh sodobne (tudi rock/noise) eksperimentalne glasbe. Sodeloval je s številnimi glasbeniki, med njimi so tudi Oren Ambarchi, Mike Patton, Tatsuya Yoshida, Pan Sonic, Merzbow, Jim O’Rourke, Derek Bailey itd.

Cadlag je noise/drone projekt, ki ga sestavljajo člani zasedb PureH, Dodecahedragraph, Extreme Smoke 57, TGWFYTD in Earslaughter. Skupni so jim vplivi grindcora, eksperimentalne elektronike, hardcora, ambientalne glasbe, drona itd., njihov glasbeno-vizualen izraz pa odlikuje skrbna naplaščenost zvoka, ki se previja od minimalnih ambientalnih pasaž do najbolj ekstremnih zvočnih pršenj in konglomeratov zvočnega instrumentarija. Masivnost zvočne zgradbe je po vizualni plati podprta s TV šumom in VHS teksturami.

Dave Phillips je zvočno-vizualni umetnik, ki ga odlikuje predvsem skrajni sonični aktivizem/protest in ki v svoje delo vključuje tako zvok kot sliko, vedno podkrepljeno s telesnim izrazom, ki je ključna komponenta njegovih performansov. Na povsem drugem koncu pa so fokus njegovega raziskovanja tudi terenski posnetki z različnih lokacij po svetu. Performansi, ki jih izvaja, prevprašujejo meje socialno-psihičnega/okoljskega zavedanja in so obenem socialno-družbeni protest.