Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

21
Apr
Katja Šulc
21:30
8€ predprodaja, 10€ na dan dogodka


KATJA ŠULC
predstavitev albuma Kamlisajlan Remixed

Zasedba:

Katja Šulc / vokal, loop, efekti
Igor Matković / trobenta, efekti, Ableton live
DJ Operator / Pier (RootsInSession)

+ DJ seti:
Žiga Murko (lo-fi hip hop)
Kalu (beats, house, broken beat)
YooRonYaa (d’n’b)

Vizualije: TinyarVisuals

Kamlisajlan je projekt uglasbene romske poezije pesnikov iz Balkana in Vzhodne Evrope. Katja Šulc je izbrane pesmi uglasbila v sodelovanju z mehiškim violinistom Albanom Usatchem, pri čemer sta izhajala iz uporabe looperja ter preprostih, skoraj folkovskih melodij in akordov, vpetih v repetitivne ritmične vzorce glasb sveta. Album je bil posnet v Mehiki s tamkajšnjimi glasbeniki in premierno predstavljen na festivalu Druga godba 2016.

Leto kasneje je tu Kamlisajlan Remixed (Casete México, 2017), elektronska različica uglasbene romske poezije, kjer so za izvirne predelave pesmi poskrbeli različni domači in tuji producenti, Pier, YooRonYaa, Kalu, Christian Kroupa, Bowrain, Žiga Murko, Kotta, RootsInSession, Hijo de la Cumbia (Argentina), Rayo & Ridion (Mehika). Gre za žanrsko eklektičen album, ki sega od broken beats, ambientale, lo-fi hip hopa do duba, d’n’b, electropopa in electro cumbie, skupna začimba je hipnotičen, čuten zven ciganske poezije.
Kamlisajlan Remixed bodo v Gala Hali z live actom predstavili Katja Šulc (vokal, loopi, efekti), Igor Matković (trobenta, efekti, Ableton live) in Pier (RootsInSession). Koncertu sledijo DJ seti (Žiga Murko, Kalu, YooRonYaa).

Katja Šulc je pevka, ki se giblje med hipnotičnim soulom, dubom, jazzom, glasbo svetov in urbanimi ritmi, pri čemer se osredotoča na izvajanje in interpretiranje poezije. Na prvencu Mila (Sanje, 2008) je predstavila uglasbeno poezijo slovenske igralke in pesnice Mile Kačič. Besedila za drugi album Twisted Delight (Celinka, 2013) je napisala sama na pesniških delavnicah v New Yorku, uglasbila jih je v kreativnem trku z DJ-jem in producentom Pierom (RootsInSession). Na svojem tretjem albumu Kamlisajlan (Casete México, 2016) predstavlja sodobno romsko poezijo pesnikov iz Balkana in Vzhodne Evrope. Katja Šulc koncertira doma in na tujem, svoje projekte je doslej predstavila na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Italiji, Franciji, Avstriji, Turčiji, Španiji, na Portugalskem, v Mehiki in Gvatemali.

“Kamlisajlan je nabor premišljeno izbranih in uglasbenih pesmi, v katerih se iskrijo intimni in ideološki aspekti romske kulture. Z Usatchem je Katja Šulc oblikovala čudovite in prepričljive uglasbitve avtorskih in tradicionalnih romskih pesmi. Čar je tokrat prav v šepetu, blagem žvrgolenju in mrmranju, ki izvirno romsko poezijo znova oživi v sodobnejšo in priljudno formo.” – Radio Študent

Koncert se bo začel ob 22.uri!

Vstopnina: 8 € v predprodaji (Gala hala na prireditvah), 10 € na dan koncerta

FB event